SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TSstartup prejel 41 prijav

3

termometer

Največja prijavljena ekipa šteje šest članov, kar enajst prijav so prejeli od posameznikov.

Razpis za udeležbo v podjetniškem pospeševalniku Telekoma Slovenije TSstartup so tokrat prvič odprli tudi za tuje prijavitelje, zato je med prijavljenimi tudi devet podjetij zunaj slovenskih meja, od tega največ iz Makedonije.

Prevlada spletnih storitev V primerjavi s prijavami za lanski prvi krog se je delež spletnih storitev med prijavitelji še povečal in približal polovici. Dobra četrtina, natančneje 28 odstotkov prijavljenih, bi razvijala izključno mobilne storitve, preostalih 23 odstotkov pa storitve tako na spletni kot tudi mobilni platformi. Še vedno je skoraj tri petine storitev prijavljenih namenjenih posameznim končnim uporabnikom, a se je vendarle nekoliko povečal delež storitev, namenjenih podjetjem.

Zdravstvo in kmetijstvo navzgor, marketing in oglaševanje navzdol Tematsko je ponudba še bolj pestra kot lani: predlagane rešitve zajemajo poslovna in razvijalska orodja, storitve za turizem, šport in prosti čas ter družabna, komunikacijska in sodelovalna orodja. Nekoliko več pobud je s področja zdravstva in kmetijstva, na področju marketinga in oglaševanja pa je tokrat občutno manj.

Komisija bo morala že v kratkem končati zahtevno nalogo izbire predvidoma desetih udeležencev, saj je uradna predstavitev izbrancev, ki bodo povabljeni k sodelovanju v drugem krogu podjetniškega pospeševalnika TSstartup, že v ponedeljek, 18. marca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin