Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
25. 8. 2015,
16.24

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

aplikacije šola starši prvi šolski dan mali junaki Matic Tomšič nasveti

Torek, 25. 8. 2015, 16.24

7 let, 11 mesecev

Starši, da začetek šole ne bo organizacijska nočna mora, namestite te aplikacije

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
To so aplikacije, ki lahko ob stresnem začetku šolskega leta nadomestijo lepljenje lističev na vrata hladilnika ter olajšajo sledenje roditeljskim sestankom, domačim nalogam in drugim obveznostim.

Cozi Family Organizer (Android in iOS) Cozi Family Organizer je verjetno najboljši digitalni približek uvodoma omenjenemu lepljenju lističev na hladilnik. Brezplačna aplikacija družini ponuja deljen račun za vse mobilne naprave v gospodinjstvu, kar pomeni, da lahko starš ustvari opomnik, ki se bo prikazal na zaslonu pametnega telefona njegovega šolarja. Zelo preprost in hitro priučljiv Cozijev uporabniški vmesnik ne omogoča le ustvarjanja opomnikov za prihodnje obveznosti, temveč tudi sezname opravil za vse družinske člane, nakupovalnih listkov, družinskih albumov fotografij in spravilo kuhinjskih receptov. Pogoj za maksimalen izkoristek aplikacije Cozi je, da ima svojo pametno mobilno napravo vsak družinski član, to pa je danes v ogromno gospodinjstvih že tako ali tako bolj pravilo kot izjema.

Aplikacija Cozi Family Organizer je za svojo priročnost in uporabnost prejela številne nagrade, med drugim tudi evropsko priznanje appy za najboljšo družinsko aplikacijo.

Evernote (Android in iOS) Če ste starš, ki šolskim obveznostim svojega naraščaja ne more slediti brez delanja zapiskov, namestite aplikacijo Evernote. Ta uporabniku namreč omogoča, da zapisek ustvari na tisoče načinov – s tipkanjem, fotografiranjem, izrezkom spletne strani ali celo z lastnim glasom. Nato ga lahko shrani v oblak in do njega dostopa prek aplikacije za mobilno napravo, vmesnika na spletu ali s programom za osebni računalnik. Uporaba osnovnih funkcij Evernote je brezplačna, zadostovale pa bodo večini uporabnikov.

Google Calendar (Android in iOS) Če ste Googlov koledar že uporabljali na osebnem računalniku, se boste v različici za mobilne telefone in tablice počutili kot doma, saj je vmesnik zelo podoben. V aplikaciji lahko izbirate med mesečnim, tedenskim in dnevnim pregledom opravil, v vsakem primeru pa okvirčki z opomniki že v predogledu ponujajo ravno prav informacij. Koledarje je mogoče, tako kot preostale Googlove storitve, sinhronizirati med mobilnimi platformami in spletnim vmesnikom za osebne računalnike. Dodajanje novega opomnika od uporabnika zahteva le pritisk na plus, že shranjene pa lahko z barvami razvršča glede na čas in vrsto dejavnosti.

Alternativa: Sunrise, naš drugi najljubši koledar za pametne telefone, odlikujeta minimalističen videz in zelo preprosto predalčkanje vnesenih opravil ter obveznosti glede na kategorije (pouk, športni trening, glasbena šola) z ikonami, ki jih predstavljajo (knjiga, utež, glasbilo). Največji minus aplikacije Sunrise je praktično neuporaben mesečni pogled, saj ne pokaže dnevnih zadolžitev.

Life360 (Android in iOS) Life360 je odlično orodje za starše, ki se pogosto sprašujejo, zakaj njihovih otrok še ni iz šole. Aplikacija namreč omogoča sledenje vsem povezanim pametnim telefonom, kar počne s pomočjo antene GPS in zemljevidov Google Maps. Ko otrok prispe domov, v šolo ali na kraj interesne dejavnosti, Life360 administratorju – v tem primeru staršu – pošlje obvestilo. Aplikacija Life 360 prav tako omogoča hitro komunikacijo med vsem uporabniki istega računa, sledenje izgubljenim ali ukradenim telefonom, otroku pa lahko prepreči tudi, da jo onemogoči ali odstrani z naprave.

Ne spreglejte