SiolNET. Digisvet Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ni daleč čas, ko bo vaš sodelavec postal – robot #video

0,08

termometer

Številna opravila, za katera smo še pred kratkim menili, da jih lahko opravlja izključno človek, so danes že popolnoma avtomatizirana. Roboti so za nameček še cenejši in hitrejši od človeka. Z določeno stopnjo avtomatizacije se srečujemo na vsakem koraku. Po znanju iz robotike se Slovenija uvršča v sam svetovni vrh, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

[video: 64675 / ]

Avtonomni roboti nam lahko že popolnoma olajšajo tudi določena vsakodnevna opravila, kot sta sesanje ali košnja trave, hiter razvoj samovozečih avtomobilov bo močno preoblikoval promet, roboti pa postajajo stalnica tudi v medicini.

V prihodnosti lahko pričakujemo, da nam bodo pošto dostavljali avtomatizirani droni. Amazon je na primer poskusno že izvedel prvi polet. Od naročila na spletu do dostave na dom je minilo le 13 minut.Svetovni rekord za reševanje Rubikove kocke je 4,69 sekunde. Robotu ne vzame niti ene sekunde. Brez robotov si ne moremo predstavljati proizvodnih linij. Počnejo lahko že skoraj vse, tudi varijo.

Tehnologija človeško delo lajša in prevzema že od nekdaj. A človeštvo je vedno iznašlo nova delovna mesta v sektorjih, ki si jih včasih nismo niti predstavljali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin