SiolNET. Digisvet Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook bo (nekoč) le dobil temni način

0,54

termometer

Facebook sedež
V eni od naslednjih nadgradenj mobilne aplikacije Facebook lahko pričakujemo možnost izbire temnega načina s temnim ozadjem. Foto: Reuters

Facebookova aplikacija za hipno sporočanje Messenger ga je dobila marca, zdaj bo na vrsto vendarle prišla tudi Facebookova glavna mobilna aplikacija.

Temni način (Dark Mode) je za marsikaterega uporabnika veliko bolj prijazen kot običajen način s svetlo podlago, pa ne le zaradi večje prijaznosti do porabe zaslona in energije na mobilnih napravah (v temnem načinu je večji del zaslona izključen).

Toda vse aplikacije še ne ponujajo te možnosti. Ena izmed tistih, ki temnega načina še nimajo, je Facebook, a to bi se kmalu lahko spremenilo. Sicer neuradni viri imajo nesporne namige, da ga v Facebooku zdaj že pripravljajo.

Messenger Digisvet Med Slovenci zelo priljubljeni aplikaciji dobili precej uporabno novost

Programerka Jane Wong, ki je pred časom prva razkrila nove funkcije Instagrama in Facebooka, ko so jih še razvijali, je namreč potrdila, da pri Facebooku razvijajo temni način za vso aplikacijo istega imena, ne samo za njen podprogram Watch, kakor so sprva sporočali.

Za vse, ki to možnost nestrpno čakajo, pa trenutek resnice: kdaj bo temni način v aplikaciji Facebook uradno in dokončno na voljo, pa še ne vemo niti neuradno, kaj šele uradno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin