SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bomo lahko položnice kmalu plačevali kar prek Gmaila?

4

termometer

Google razvija storitev Pony Express, ki bo uporabnikom elektronskega poštnega predala Gmail omogočila plačevanje, shranjevanje in urejanje položnic.

Pony ekspres, storitev za organizacijo računov znotraj e-poštnega predalnika Gmail, so nekateri še pred Googlovo uradno napovedjo (do informacij o razvoju Pony Expressa se je dokopal medij Recode) označili za prihodnost papirnate pošte. Z umikom posrednika – v tem primeru papirnatih svežnjev – želi internetni velikan predvsem poenostaviti in pohitriti plačevanje položnic. Opravilo, ki danes od mnogo ljudi brez dostopa do e-bančništva še vedno zahteva analogni obisk banke ali pošte . Gmailu zaupate vse, zakaj mu ne bi še številke kreditne kartice? Pony Expressu bomo morali za uporabo storitve zaupati osebne podatke – EMŠO, številko osebnega dokumenta, informacije o bančnih računih oziroma kreditnih karticah, piše Recode. Račune bo nato mogoče plačati neposredno iz Gmaila ali pa "podružnične" Googlove e-poštne aplikacije Inbox, ki je namenjena organizaciji pomembnejših sporočil. Trenutno še ni znano, ali bo pony ekspress podpiral tudi storitev brezstičnega plačevanja Google Wallet.

Nič več težav pri deljenju stroškov Kot še piše Recode, naj bi bil Pony Express izvrstna rešitev za skupine oseb, ki si pogosto delijo stroške (sostanovalci, zunajzakonski partnerji). Ko bo prejel mesečni račun za najemnino, bo posameznik preprosto plačal svoj delež in ga posredoval sostanovalcu. Recode poroča tudi, da bo ves proces mogoče avtomatizirati, kar pomeni, da bo na položnico, če bo na tekočem računu le dovolj sredstev, mogoče pozabiti.

Čeprav Google storitve Pony Express še ni oznanil, mediji ugibajo, da naj bi bila ameriškim uporabnikom na voljo v zadnjih mesecih leta 2015.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin