Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 11. 6. 2013, 14.06

8 let

Vzporedni program: od osnov startupov do krize tradicionalnih medijev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na nedavni dvodnevni konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT je potekal tudi zanimiv in poučen spremljevalni program, kjer so digitalni navdušenci primere iz prakse spoznavali brezplačno.

Sreda, prvi dan letošnje konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT, je zainteresiranemu občinstvu ponudila tudi zanimiv in brezplačen spremljevalni program. Vse se je začelo z osnovami startupov, ki jih je predstavil Aleš Smokvina, vodja programa TSstartup, podjetniškega pospeševalnika Telekoma. Smokvina je govoril predvsem o srečanju med operaterjem in startupom – kaj operater dobi od inkubatorja in startupov, ki jih gosti, ter o tem, zakaj so startupi tako pomemben del digitalnega ekosistema.

Spletni portal @life je namenjen spreminjanju življenjskega sloga, učenju obvladovanja stresa in dvigu telesne pripravljenosti. S predavanjem so njegovi snovalci opozorili na potrebo po gibanju in mentalni pripravi v procesu preventive in skrbi za zdravje v vsakdanjem življenju. Tudi sodobne elektronske naprave lahko človeka motivirajo, ozaveščajo in ga usmerjajo v večjo aktivnost za zdravje.

Na delavnici z naslovom Kdo se boji družabnega moža: zakaj komuniciramo prek družbenih medijev samo s strankami? sta Jan in Alja Isaković predstavila, kako lahko pristope uspešne promocije prek družbenih medijev za 0 evrov uporabimo tudi pri projektih notranjega družbenega komuniciranja.

Chrystian Barragan iz podjetja Bintegra je predstavil, kako se lahko prek družbenih omrežij združita marketing in podpora uporabnikom in tako ustvarita kar najboljšo uporabniško izkušnjo na družbenih omrežjih.

O tem, kako se časopisne hiše spopadajo z izzivi novih digitalnih trendov, je predaval Robert Schmitzer, ki trdi, da je vsebina sicer še vedno kralj, težava je le, kako jo na digitalnih platformah pravilno ovrednotiti.

Kristjan Pečanac, slovenski pionir startupov, je predstavil, kako po principu Lean začeti razvoj in preveriti, ali je ideja oz. mogoče že produkt primeren za nov hitro rastoči trg. Razkril je tudi, katera so osnovna orodja, ki jih uporabljajo najboljši inkubatorji in univerze, med njimi tudi Stanford, in končal s tem, kako nov produkt ali idejo pripeljati na trg.

Ne spreglejte