SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delavci Rogaške Les le začeli stavkati

1

termometer

Okrog 70 delavcev Rogaške Les je ob 10. uri začelo stavkati, saj direktor podjetja Peter Pusser ni izpolnil obljube o nakazilu 400 evrov akontacije zapadlih plač na njihove transakcijske račune.

To je povedal predsednik podjetniškega sindikata Boštjan Mihelič.

"Pusserju ne verjamemo več" Stavka bo trajala do 14. ure, če do takrat ne bodo prejeli obljubljene akontacije, ki jo je zdaj Pusser znižal na 350 evrov, pa jo bodo nadaljevali tudi v torek. Direktor je delavcem še obljubil, da bo preostanek marčne plače izplačal do četrtka, aprilsko plačo pa šele prihodnji teden. "Zaposleni Pusserju ne verjamemo več in zastonj ne bomo delali," je dejal Mihelič.

Po prvotnem predlogu je Pusser delavcem, ki so bili tri tedne doma na čakanju, za danes obljubil izplačilo 400 evrov akontacije zapadlih plač, do konca tedna pa tudi razliko do višine marčne plače in celotno aprilsko plačo. Po Miheličevih besedah so letos prejeli le dve plači in tako ne gre več.

Bo vlada podjetju odobrila pomoč? Sicer pa Pusser upa, da jim bo vlada vnovič odobrila pomoč, Elektro Celje pa jim je prejšnji teden po poplačilu 17.000 evrov dolga ponovno priklopil elektriko. Vodstvo družbe, ki je bila nekoč hčerinsko podjetje Steklarne Rogaška, zatrjuje, da imajo dovolj naročil, ter da je en tovornjak, naložen za ruskega kupca vreden 78.000 evrov.

Lani 900.000 evrov izgube Rogaški Les, ki se ukvarja s proizvodnjo vrtnega pohištva, so kupci dolžni okrog 120.000 evrov, lani pa je imela družba ob 1,6 milijona evrov prodaje 900.000 evrov izgube. Največji nemški kupec jim je namreč odpovedal sodelovanje in pohištvo naročil iz Vietnama, v zadnjih dneh pa je sodelovanje odpovedalo še nekaj drugih kupcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin