Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2015,
4.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 12. 2015, 4.48

8 let

Peugeotova partnerja tepee in furgon s preobrazbo boljša in robustnejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peugeotov tovorni partner in osebni partner tepee sta se predstavila oblikovno rahlo spremenjena, prenova pa se je dotaknila predvsem motorjev (Euro 6 pri tepeeju) in dodatne izbire varnostne opreme.

Med stopnje opreme se je vrinil allure

Stopnji opreme access in active po novem nadgrajujeta tako allure kot outdoor. Oba na primer dodajata strešne letve in tri ločene sedeže v drugi vrsti in čeprav je outdoor na 16-palčnih litih platiščih, je alure vseeno nekaj evrov dražji. Pač zaradi dvopodročne klimatske naprave in daljšega seznama opreme.

Najcenejši tepee je 1,6 VTi access s 16.904 evri, ki je popolno varnostno opremljen, centralno pa se zaklepa na ključ. Približno 2.500 evrov dražji active opravičuje ceno s klimatsko napravo, tempomatom, radiem, potovalnim računalnikom, električno pomičnimi ogledali, meglenkami, sprednjimi "ledicami" in parom drsnih vrat.

Priboljški odvisni od stopnje opreme

Zaslon na dotik, ki poleg radia, priklopa USB in AUX vključuje Bluetooth, navigacijo in mirror link, je serijski pri opremi allure. Kamera za vzvratno vožnjo je na seznamu dodatne opreme, prav tako active city brake, ki bo dobavljiv novembra. Radar na sprednjem vetrobranskem steklu bo omogočal samodejno zaviranje pri hitrosti od pet do 30 kilometrov na uro, pri čemer bo do hitrosti 15 kilometrov na uro preprečil trk, med 15 in 30 km/h pa bo sistem zmanjšal hitrost.

Kdor bi se s tepeejem zapeljal po kolovozih in sploh slabših podlagah, si bo nemara izbral izboljšani sistem za krmiljenje in spodrsavanje pogonskih koles grip control s stikalom na armaturni plošči. Cena dodatka je 250 evrov, ob naročilu te opcije pa je tepee postavljen na jeklena 15-palčna platišča.

Furgona na elektriko pri nas ne bo

Peugeot je v Gradcu predstavil tudi električnega furgona z dosegom 170 kilometrov, ki pa ga po zagotovilih uvoznika pri nas ne bodo prodajali.

So pa ob lansiranju prenovljenega partnerja za 15.525 evrov ponudili različico tepee 1,6 BlueHDi 100 active s kovinsko barvo, družinskim paketom in petletnim jamstvom.

Furgon: en bencinski, trije dizelski motorji (vsi Euro 5) in dve dolžini

Tepee: 2x VTi, 3x BlueHDi

Bencinska motorja Euro 6 s petstopenjskimi menjalniki zmoreta 72 in 88 kilovatov. Dizelski motorji razvijajo 55, 73 in 88 kilovatov.

Najmočnejši dizel je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, preostali so petstopenjski, 73-kilovatni dizel je na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom. Tudi dizelski motorji ustrezajo okoljskim normativom Euro 6.

370 partnerjev za fizične stranke na leto

Tolikšno število prodanih partnerjev v letu 2016 pričakujejo pri uvozniku.

Od tega naj bi bilo 250 osebnih vozil oziroma enoprostorcev tepee in 120 furgonov.

Temu prištejemo 100 različic tepee in 50 furgonov, za katere naj bi se kupci odločili letos, s čimer bi partnerji ohranjali drugo mesto v segmentu kombiniranih osebnih vozil in furgonov.

Ne spreglejte