Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
9.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 9.53

7 let, 12 mesecev

Z Miranom Stanovnikom s terensko toyoto po poligonu Lavrica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi del tekmovanja Toyota Tour, v katerem bo zmagovalec dobil potovanje po Evropi s toyoto RAV4, je končan. 20 izžrebanih polfinalistov je udeležbo potrdilo, 2. del bo terenski preizkus na Lavrici.

Polfinalisti so:

Mišo Kanlič, Uroš Maček, Valentin Bufolin, Miha Vovk, Miha Berger, Rok Remic, Špela Sitar, Mirjam Kenjar, Marko Gorgiev, Igor Crnic, Boštjan Mehle, Denis Mekinda, Tanja Ločičnik, Janko Bizjak, Aleš Jelenc, Uroš Jereb, Primož Anžlin, Andrej Stubelj Ars, Sašo Bovcon in Goran Medenjak. Prihajajo iz vse Slovenije.

Kam?

Predlogi za potovanja so sila zanimivi. Nekaj polfinalistov ima v tem trenutku še zelo nedodelane ideje za potovanje: Korzika (trije predlogi), Švica, Skandinavija, Portugalska, Škotska. Nekaj kandidatov vleče proti vzhodu do Sirije, Bosporja, Bolgarije, eden pa bi jo mahnil kar do saharskih sipin. Ja, tudi "naša Juga" je aktualna: Bosna, Črna gora, Albanija, sicer tudi Češka, Slovaška, alpski prelazi, švicarska jezera, Bretanija, eden od polfinalistov pa bi svoje otroke rad peljal v pariški Disneyland.

Med neizžrebanimi reševalci kviza smo sicer zasledili tudi predloge, kot so na primer Kapetanovo jezero v Črni gori, Kristansund na Norveškem, Kijev, Legoland, Nürburgring, ogled Toura de France, surfanje v Biaritzzu, smučanje na francoskem ledeniku ...

Miran Stanovnik ocenjuje

Kakorkoli že: polfinalisti bodo svoje poletne počitnice bolj podrobno pojasnili v našo kamero to soboto na polfinalu na terenskem poligonu na Lavrici pri Ljubljani. Tam bodo polfinalisti morali dokazati tudi veščine terenske vožnje, ocenjevala pa jih bosta puščavski lisjak Miran Stanovnik in legenda domačih relijev, Miran Kacin, seveda pa brez turistično, okoljevarstveno in "Toyotino" obarvanih vprašanj ne bo šlo.

Finale v soboto 11. junija Naj spomnimo, da bo finale v soboto 11. junija. Lokacijo bomo sporočili na dan polfinala, za zdaj naj namignemo le, da gre za krajinski park na zahodnem koncu Slovenije, poln kulturnih znamenitosti. Sedem finalistov bo s toyotami RAV4 opravilo vnaprej določeno traso in se vmes ustavilo na turistično obarvanih delavnicah in na koncu sodelovalo v kvizu.

Ne spreglejte