SiolNET. Avtomoto Novice
8,06

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zaslužena kazen? Voznik pet kilometrov po prehitevalnem pasu.

8,06

termometer

Britanska policija iz okrožja Kent je pred dnevi ustavila voznika, ki je kar pet kilometrov vztrajal na prehitevalnem pasu avtoceste, čeprav je bil tam povsem sam. Zaradi nepremišljene vožnje so mu napisali kazen v višini sto funtov (115 evrov), a voznik je vztrajal, da ni storil nič narobe.

Varnostna razdalja avtocesta Avtomoto Rinemo na levi pas: obeta se nam ta "preprosta" rešitev #video

Pravila so preprosta: levi pas je namenjen le prehitevanju

Naj si bo to v Veliki Britaniji, Nemčiji ali Sloveniji, pravila za vožnjo po avtocestah so povsod enaka. Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju počasnejših vozil, po koncu prehitevanja se mora voznik umakniti na vozni pas in nadaljevati vožnjo tam. Očitno nepremišljeni ali celo neodgovorni vozniki ne ovirajo prometa le na slovenskih cestah ter imajo takšne težave tudi drugod.

Britanski policisti so na Twitterju objavili fotografijo voznika, ki je po prehitevalnem pasu vozil vsaj pet kilometrov, če ne več, čeprav na avtocesti ni bilo nobenega avtomobila. Ko so voznika ustavili in mu povedali, zakaj bo dobil kazen, je to sprejel z ogorčenjem. V svoji vožnji namreč ni videl ničesar spornega, še posebej pa se ni strinjal, da mora za to dobiti kazen.

Čez tri dni so se prek družabnega omrežja Twitter spet javili policisti iz okrožja Kent. Tokrat so prav tako na prazni avtocesti M20 kar osemnajst kilometrov vozili za voznikom, ki je celotno pot opravil kar po prehitevalnem pasu. Vmes je za seboj zadrževal voznike ter se s prehitevalnega pasu nikakor ni želel umakniti. Tudi njega so ustavili in mu dali kazen sto funtov.

Komentarji

29

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • sanfrancisco / 14.11.2019. ob 12:34 +15 - 2

  Ne vem, a se je res tako težko umakniti? Sploh ni važno kako hitro voziš, umakni se, če te nekdo dohiti. Ob nemških avtocestah so nekoč stali panoji s polžem in napisom: Počasi? Potem desno.

  +15 - 2
 • 12qwasYXCV / 14.11.2019. ob 15:53 +11 - 1

  Pri nas bi morali narediti tako kot imajo Italijani. Prepoved prehitevanja tovornjakom na dvopasovni avtocesti. Kogar dobijo pa pošteno kaznovati. Večkrat se peljem iz Tržiča proti Trstu in so vsi kamioni lepo na voznem pasu in niti enkrat nisem videl, da bi kdo prehiteval. Siguren sem, da bi kdo lahko prehiteva pa si ne upa, ker so visoke kazni. Pri nas pa se prehitevajo, zadnjič sta se dva dajala od Ajdovščine do Vipave, mi pa smo se cincali za njima...

  +11 - 1
 • Korenckov / 14.11.2019. ob 12:24 +10 - 2

  Zaslužil si je 10x toliko, saj enako je pa pri nas...se buzerant nabije na prehitevalni pas, mu pobliskaš, da se umakne, pa prižge vse štiri smernike... Policija pa nič...imam posnetek, ko je Kangoo radar vozil ves čas po prehitevalnem pasu, pa na voznem tudi ni bilo vozil...

  +10 - 2
delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin