SiolNET. Avtomoto Novice
6,97

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ustavili so kombi s skoraj 1,5 milijona prevoženih kilometrov #video

6,97

termometer

Nemški policisti so ustavili voznika poljskega kombija, njegovo vozilo je prevozilo kar 1,4 milijona kilometrov. Ker so na kombiju opazili več tehničnih pomanjkljivosti, so Poljaku nadaljnjo vožnjo prepovedali.

Po evropskih cestah vozi veliko starejših kombijev in tovrsten transport je v marsičem precej manj urejen kot promet s tovornjaki. Pri kombijih je manj tehničnega nadzora, predvsem pa za volani pogosto sedijo zelo utrujeni vozniki na več tisoč kilometrov dolgih poteh prek stare celine.

volkswagen passat Jože Sadar Avtomoto Avtomobila noče prodati: Dolenjec je z VW passatom prevozil 600 tisoč kilometrov #foto

Tudi na slovenskih cestah so policisti videli marsikaj. V posnetku spodaj poglejte, kaj vse se je dogajalo.

Skoraj 1,5 milijona prevoženih kilometrov

Enega od takih kombijev so nedavno v okolici Berlina ustavili tudi nemški policisti. Merilnik prevoženih kilometrov je pokazal zares visoko številko, in sicer 1.475.213 kilometrov, torej več kot 1,4 milijona prevoženih kilometrov.

To ne bi bilo problematično, če ne bi policisti istočasno odkrili še več tehničnih nepravilnosti. Našli so napake oziroma okvare na zavorah, gumah, odkrili so puščanje posode za gorivo, iztekanje olja in tudi okvaro na volanskem mehanizmu. Za nameček je bila pokvarjena še ključavnica vrat.

Nadaljnjo vožnjo s kombijem so nemški policisti Poljaku prepovedali.

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Letanca / 28.11.2019. ob 07:47 +14 - 2

  Kaj pa imajo prevoženi kilometri z tehnično izpravostjo avta?. če ga redno vzdržuješ, sploh ni problem - kake bedaste pa imate vi - groza. Tudi pri 150.000 km ima marsikateri avto enake probleme.

  +14 - 2
 • paleoknives / 28.11.2019. ob 11:25 +11 - 3

  "Za nameček pa je bila pokvarjena še ključavnica vrat". Ob naštetih težavah se mi zdi to še najmanjši problem in banalna izjava. Katera pa je bila znamka avtomobila? Ziher ni bil nemški, sicer bi se že trkali po prsih in hvalili domačo industrijo. :))

  +11 - 3
 • jancrom / 28.11.2019. ob 11:33 +9 - 2

  SiOL je ratal slabši kot slovenske novice.. tale članek to potrjuje... samo, da se piše... Drugo so naslovi člankov... še slabši kot na omenjenem portalu ali pa na Žurnalu. Je treba senzacionalizem že v naslovu? Da se bere... Pravi biser pa je članek o nesreči "migrantov" na avtocesti... dragi Avtor: R. A. .... za tako ugleden portal je vaš članek navadno skrpucalo, da o slovnični nepravilnosti (ki takemu portalu pritiče), ne govorim... beda od portala

  +9 - 2
delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin