Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
8. 8. 2019,
7.58

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Natisni članek

Salon Prive 2019 Tushek

Četrtek, 8. 8. 2019, 7.58

4 leta, 8 mesecev

Avtomobilska vrtna zabava Salon Prive 2019

Uradno: pred slavno angleško palačo bo tudi slovenski avto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Aljoša Tušek Tushek TS 900 apex | Septembra si ga bodo ogledali tudi Britanci. | Foto Gregor Pavšič

Septembra si ga bodo ogledali tudi Britanci.

Foto: Gregor Pavšič

Slovenski superšportni avtomobil tushek TS900 apex bo septembra gost elitnega britanskega dogodka Salon Prive pred palačo Blenheim pri Woodstocku.

Salon Prive v Veliki Britaniji bo letos potekal od 5. do 8. septembra in je eden najpomembnejših tovrstnih avtomobilskih dogodkov. V svoji 14. izvedbi bo na enem mestu zbral številne ekskluzivne nove in starodobne avtomobile, gre pa tudi za družabni dogodek s številnimi petičnimi gosti.

Organizirajo ga pred slavno palačo Blenheim, ki je ena največjih stavb v Veliki Britaniji in edini nekraljevski podeželski objekt z nazivom palače. Zgradili so jo pred skoraj 300 leti in je že več kot 30 let pod Unescovo zaščito.

Slovenski avtomobil med britansko elito

Organizatorji so zdaj tudi sami uradno potrdili, da bo med avtomobili tudi slovenski superšportni avtomobil tushek TS900 H apex. O tem avtomobilu smo letos že nekajkrat pisali, bil je tudi izbran za najboljši avtomobil slovenskega srečanja Cars Coffee konec maja na Brdu pri Kranju. Poganjajo ga dva elektromotorja in 4,2-litrski motor V8, ki zagotavljajo skoraj megavat sistemske moči in 1.400 njutonmetrov navora. Pri masi vozila 1.410 kilogramov lahko ta tushek do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,5 sekunde.

"Na Salon Prive se rad vračam. V zadnjih mesecih smo na dirkališčih testirali številne izboljšave našega pogona in celotnega avtomobila, kar bomo z veseljem predstavili zbrani klienteli v Angliji," je dejal Aljoša Tušek, ki bo lahko tam le upal na kakega potencialnega kupca tega avtomobila.

Tako so Tushkov avtomobil napovedali na uradni spletni strani dogodka. | Foto: Tako so Tushkov avtomobil napovedali na uradni spletni strani dogodka.

Avtomoto Slovenec s superšportnikom: Počakajte še en mesec #video
Aljoša Tušek ob svojem avtomobilu | Foto: Gregor Pavšič Aljoša Tušek ob svojem avtomobilu Foto: Gregor Pavšič "Prodor nam še ni uspel, upam, da pride prihodnje leto …"

"Težko komentiram, kako je iz Slovenije prodreti na globalni trg superšportnih avtomobilov. To nam čisto zares še ni uspelo. Opazili so nas, kar pa še ni dovolj. Upam, da bo drugače že prihodnje leto in da bomo takrat dosegli ta preboj. Resnično upam, da bi lahko prodali vsaj majhno serijo avtomobilov skupaj in da se ne bi ukvarjali le z vsakim avtomobilom posebej," nam je maja avtomobilskem šovu Cars & Coffee povedal Tušek.
Ne spreglejte