Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
20. 9. 2020,
10.07

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Nedelja, 20. 9. 2020, 10.07

3 leta, 7 mesecev

koledar sp v reliju

Svetovno prvenstvo čez dve leti blizu Slovenije?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Sebastien Ogier | Sebastien Ogier (Toyota) na reliju za SP v Turčiji, za zdaj sta letos v koledarju trenutno še relija po Sardiniji in Belgiji. | Foto Red Bull Content Pool

Sebastien Ogier (Toyota) na reliju za SP v Turčiji, za zdaj sta letos v koledarju trenutno še relija po Sardiniji in Belgiji.

Foto: Red Bull Content Pool

Nemški ADAC bi lahko čez dve leti svoj reli svetovnega prvenstva organiziral v okolici Münchna, torej le nekaj ur vožnje iz Ljubljane.

V Turčiji ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v reliju, ki je letos zaradi koronavirusa močno okrnjeno. FIA in promotor svetovnega prvenstva sta uspešno zakrpala koledar z minimalnim številom potrebnih dirk, ki pa vsaj v Turčiji (enako bo tudi na Sardiniji) potekajo uradno brez gledalcev. Zaključek sezone je še vedno zavit v meglo, saj ni znano končno število prireditev. V ozadju namreč domnevno še vedno potekajo dogovori o organizaciji letošnjega svetovnega prvenstva celo na Hrvaškem in v Italiji.

Tamkajšnji reli, menda tudi z vnovičnim gostovanjem Valentina Rossija, bi v tem primeru zamenjal belgijski reli Ypres. Tam se organizatorji soočajo prav s težavo nadzora navijačev, ki jih je v Belgiji kajpak ogromno – njihov Thierry Neuville (Hyundai) je tudi eden od kandidatov za naslov svetovnega prvaka.

Nemški reli za SP na Bavarskem, morda celo v Avstriji?

Med žrtvami letošnjega koronavirusa je bila v svetovnem reli prvenstvu tudi Nemčija, kjer so morali organizatorji odpovedati dirko v okolici Trierja. Glavni organizator relija je nemški avtomobilski klub ADAC, ki zdaj razmišlja tudi o povsem novem konceptu relija, je poročal nemški Motorsport Aktuell. Eden od potencialnih načrtov omenja tudi selitev relija v okolico Münchna, kjer je med drugim tudi sedež podjetja, ki je promotor svetovnega prvenstva WRC. V tem primeru bi Nemci najbrž za hitrostne preizkušnje izkoristili celo ceste v Avstriji in na Češkem.

Ob novem konceptu bi se Nemci v svetovno prvenstvo sicer vrnili leta 2022 in si tako naslednje leto privoščili leto premora.

 

Ne spreglejte