SiolNET. Avtomoto Novice
3,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti z novo taktiko: nevarne ''firbce'' posnamejo in kaznujejo

3,20

termometer

Ne le v Sloveniji, tudi v Veliki Britaniji imajo težave z vozniki, ki v primeru nesreče na avtocesti s snemanjem in fotografiranjem delajo zastoje ter obenem poskrbijo tudi za drugo prometno nesrečo na nasprotnem voznem parku. Policisti iz okrožja Derbyshire so zato ubrali nov način in ob nesreči postavijo majhno kamero, ki posname neodgovorne voznike, v primeru nove nesreče pa jih lahko tudi ustrezno kaznujejo.

Pred nekaj dnevi so na družbenem omrežju Twitter policisti iz okrožja Derbyshire v Veliki Britanji poželi precej zanimanja. Medtem ko so nekateri nasprotovali njihovi potezi, so bili seveda nekateri nad njo navdušeni. Čeprav ni jasno, ali lahko snemajo voznike in jih v primeru težav kaznujejo, so se policisti kljub temu odločili za drzen korak in pričeli snemati voznike, ki s telefoni med vožnjo fotografirajo prometno nesrečo.

Majhna kamera posname radovedne voznike

Težav, ki jih povzročajo radovedni vozniki v primeru nesreče na avtocesti, nimamo le pri nas. S fotografiranjem in snemanjem med Kamera policija Foto: Policijska postaja Derbyshire vožnjo mnogokrat povzročijo prometno nesrečo še na drugi strani avtoceste, s tem naredijo nov prometni zamašek in še otežijo delo reševalnim službam v prvi prometni nesreči.

V ZDA naj bi se kar med deset in šestnajst odstotkov prometnih nesreč zgodilo ravno zaradi radovednih voznikov, ki ne opazijo zavirajočega avta pred seboj, ker preprosto gledajo na drugo stran ceste. Ker so se razmere občutno poslabšale tudi v Veliki Britaniji, so se odločili, da takšne voznike kaznujejo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin