Pečjak bo lovil rekord: brez vmesnega polnjenja električnega avtomobila od Bleda do Dubrovnika

Strokovnjak za električna vozila Andrej Pečjak namerava s svojim avtomobilom brez vmesnega polnjenja baterije postaviti nov, rekordni doseg v realnem prometu. Iz Bleda se bo podal v Dubrovnik.

1 / 4

Foto: Jure Gregorčič in inštitut Metron

2 / 4

Foto: Jure Gregorčič in inštitut Metron

3 / 4

Foto: Jure Gregorčič in inštitut Metron

4 / 4

Foto: Jure Gregorčič in inštitut Metron

Prvi na svetu z rekordnim dosegom na odprti cesti?

Pečjak se bo s svojim najnovejšim električnim 7-sedežnim enoprostorcem metronom 7 med 11. in 12. oktobrom podal od Bleda proti Dubrovniku. Bistveno pa je, da namerava to razdaljo – 720 do 740 kilometrov, odvisno od krajev, ki jih bodo med potjo obiskali – prevoziti brez vmesnega polnjenja baterij.

Traso so si sicer zamislili kot nekakšno turistično "električno" magistralo, s katero bi povezali svetovno znani turistični destinaciji v avtomobilskem potovanju brez izpustov.

Andrej Pečjak želi postaviti nov rekord, saj z električnim avtomobilom v okolju realnega prometa še nihče na svetu ni prevozil take razdalje brez vmesne oskrbe z elektriko. Se torej obeta nov rekord za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov?: "V Guinnessu ni te kategorije, tako da rekord ne bo Guinnessov. Rekord pa bo, ker še nihče na svetu ni prevozil toliko kilometrov po cesti v normalnem prometu."

Trenutni rekordi v dosegu električnih vozil znašajo sicer okoli 1200 kilometrov. A ta razdalja je bila dosežena pri enakomerni krožni vožnji s hitrostjo 30 km/h. Torej brez pospeševanj, zaviranj, vzponov … v avtomobilsko nenaravnem okolju.

Potovalna hitrost: med 60 in 80, na avtocesti pa 100 kilometrov na uro

Slovenski inovator pred potjo ne načrtuje kakšnih dodatnih tehničnih del ali izboljšav na avtomobilu, edina novost so novi amortizerji, v šempetrski Letriki pa bodo metron 7 opremili še z asistentom za speljevanje na klancu.

Poraba električne energije in uspešnost zastavljenega cilja je seveda močno odvisna od potovalnega tempa.

"Računam, da se bom po cestah tipa jadranska magistrala vozil s hitrostjo med 60 in 80 kilometri na uro. Po jadranski magistrali dejansko kaj dosti hitreje tudi v resnici ne moreš voziti. Avtocestne odseke pa nameravam prevoziti s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro, saj bi pri hitrosti 130 kilometrov na uro poraba energije bila prevelika," priznava Andrej Pečjak.

Samo za evro energije na 100 kilometrov

Metron 7 naj bi načrtovano pot torej zmogle s 86 kilovatnimi urami, kolikor zanaša energijska kapaciteta njegovih baterij. Če to ovrednotimo po najdražji tarifi električne energije za gospodinjstva, to znese 7 evrov in 74 centov, kar pomeni, da bo metron 7 za vsakih 100 kilometrov porabil za malce več kot evro energije.

Če ceno in porabo energije pretvorimo v dizelske okvire, bi za tako bilanco moral avtomobil na sto kilometrov porabiti malce manj kot 0,8 litra goriva na 100 kilometrov.

Glavni tehnični podatki elektromotorja letrika IPM:

Nazivna baterijska napetost: 300 V Nazivna moč: 50 kW Nazivna hitrost: 6.000 vrtljajev v minuti Maksimalna hitrost: 12.000 vrtljajev v minuti Največji navor: 200 Nm Masa: 34 kilogramov Izkoristek: 94 odstotkov

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano