SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pečjak bo lovil rekord: brez vmesnega polnjenja električnega avtomobila od Bleda do Dubrovnika

4

termometer

Strokovnjak za električna vozila Andrej Pečjak namerava s svojim avtomobilom brez vmesnega polnjenja baterije postaviti nov, rekordni doseg v realnem prometu. Iz Bleda se bo podal v Dubrovnik.

Prvi na svetu z rekordnim dosegom na odprti cesti?

Pečjak se bo s svojim najnovejšim električnim 7-sedežnim enoprostorcem metronom 7 med 11. in 12. oktobrom podal od Bleda proti Dubrovniku. Bistveno pa je, da namerava to razdaljo – 720 do 740 kilometrov, odvisno od krajev, ki jih bodo med potjo obiskali – prevoziti brez vmesnega polnjenja baterij.

Traso so si sicer zamislili kot nekakšno turistično "električno" magistralo, s katero bi povezali svetovno znani turistični destinaciji v avtomobilskem potovanju brez izpustov.

Andrej Pečjak želi postaviti nov rekord, saj z električnim avtomobilom v okolju realnega prometa še nihče na svetu ni prevozil take razdalje brez vmesne oskrbe z elektriko. Se torej obeta nov rekord za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov?: "V Guinnessu ni te kategorije, tako da rekord ne bo Guinnessov. Rekord pa bo, ker še nihče na svetu ni prevozil toliko kilometrov po cesti v normalnem prometu."

Trenutni rekordi v dosegu električnih vozil znašajo sicer okoli 1200 kilometrov. A ta razdalja je bila dosežena pri enakomerni krožni vožnji s hitrostjo 30 km/h. Torej brez pospeševanj, zaviranj, vzponov … v avtomobilsko nenaravnem okolju.

Potovalna hitrost: med 60 in 80, na avtocesti pa 100 kilometrov na uro

Slovenski inovator pred potjo ne načrtuje kakšnih dodatnih tehničnih del ali izboljšav na avtomobilu, edina novost so novi amortizerji, v šempetrski Letriki pa bodo metron 7 opremili še z asistentom za speljevanje na klancu.

Poraba električne energije in uspešnost zastavljenega cilja je seveda močno odvisna od potovalnega tempa.

"Računam, da se bom po cestah tipa jadranska magistrala vozil s hitrostjo med 60 in 80 kilometri na uro. Po jadranski magistrali dejansko kaj dosti hitreje tudi v resnici ne moreš voziti. Avtocestne odseke pa nameravam prevoziti s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro, saj bi pri hitrosti 130 kilometrov na uro poraba energije bila prevelika," priznava Andrej Pečjak.

Samo za evro energije na 100 kilometrov

Metron 7 naj bi načrtovano pot torej zmogle s 86 kilovatnimi urami, kolikor zanaša energijska kapaciteta njegovih baterij. Če to ovrednotimo po najdražji tarifi električne energije za gospodinjstva, to znese 7 evrov in 74 centov, kar pomeni, da bo metron 7 za vsakih 100 kilometrov porabil za malce več kot evro energije.

Če ceno in porabo energije pretvorimo v dizelske okvire, bi za tako bilanco moral avtomobil na sto kilometrov porabiti malce manj kot 0,8 litra goriva na 100 kilometrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin