Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2012, 9.08

8 let

Mitsubishi outlander s preobleko, novim bencinarjem in starim dizlom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Outlander ohranja terenski značaj, lažji je od predhodnika, postal je varčnejši, z varnostno opremo pa sledi trendom oziroma zahtevam, brez katerih bi mu v letu 2013 slabo kazalo.

Namesto dodatne opreme je vse zajeto v treh serijskih stopnjah

Najprej o sedežih. Pet jih je le pri osnovni opremi, pri čemer ni možnosti dodatne izbire sedežev tretje vrste. Sedem sedežev vključujeta druga in tretja stopnja opreme, pri obeh pa ni možnosti izbire zgolj petih sedežev.

Prva stopnja opreme invite+ gre skupaj z bencinsko dvopogonsko različico s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali s štiripogonskim dizlom s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Tretje izbire ni. Dizelski motor s stopnjo intense+ je na voljo z ročnim ali pa samodejnim šeststopenjskim menjalnikom, enak motor pa je pri opremi instyle povezan samo s samodejnim menjalnikom brez možnosti izbire ročnega.

Kot smo zapisali v naši tabeli, motorna ponudba obsega le dva različna motorja enake moči, pri čemer je bencinski motor novost, dizelski 2,2 Di-D pa je enak kot pri nekaterih drugih Mitsubishijevih modelih.

Zakaj je pri dveh stopnjah opreme dodan +?

Na nekaterih trgih prodajajo outlanderja tudi z opremama invite in intense, obakrat brez +, kar pomeni odsotnost nekaterih elementov. Osnovna stopnja opreme za slovenski trg vključuje 16-palčna lita platišča, nadzor stabilnosti, sedem zračnih blazin, klimatsko napravo, tempomat, usnjen volan nastavljiv po osi in višini, osnovni avdio sistem in samodejno ugašanje motorja.

Outlander intense+ ima 18-palčna platišča, vanj se vstopa s pametnim ključem, ima tudi dvopodročno klimatsko napravo, potovalni računalnik, avdiosistem Rockford Fosgate, vzvratno kamero … Pri najbolje opremljeni različici s samodejnim menjalnikom in usnjeni notranjosti so vgrajeni sistem za ublažitev naleta, prilagodljivi tempomat, opozorilnik za ohranjanje prometnega pasu, električno upravljanje strešnega okna in vrat prtljažnika in navigacijski sistem, samodejno ugašanje motorja ni na voljo.

Štirikolesni pogon s tremi nastavitvami

Vožnja v varčnem položaju eco poteka večinoma s pogonom na sprednji kolesni par, pri čemer se na spolzki podlagi del pogona preusmeri na zadnji kolesi.

Auto pomeni štirikolesni pogon s samodejnim razporejanjem navora med sprednjo in zadnjo premo, lock pa je namenjen kratkotrajni vožnji z majhno hitrostjo na slabo utrjenih podlagah in strminah.

80 outlanderjev v letu 2013

Prva vozila bodo na naše ceste prišla marca 2013, pri uvozniku pa računajo na voznike, ki so zvesti tej znamki, kupce pa pričakujejo tudi iz skupine več kot 850 voznikov, ki so v preteklosti vozili outlanderje.

Uvoznik zagotavlja v prvem tromesečju popust na redne cene, po katerih je najcenejši bencinski outlander s sprednjim pogonom, ki stane 27 tisoč evrov, najdražji pa je s 43.500 evri dizelski model s samodejnim menjalnikom in najvišjo stopnjo opreme.

Ne spreglejte