Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 7. 2021,
6.09

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Tina Mrak Veronika Macarol Žan Luka Zelko Klara Lukan Maja Mihalinec Zidar Kristjan Čeh Kristjan Čeh Ana Velenšek Peter Kauzer Tokio 2020

Petek, 30. 7. 2021, 6.09

1 leto, 3 mesece

Tokio 2020, sedmi tekmovalni dan

Kristjan Čeh zanesljivo v finale, razočaranje za Petra Kauzerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Kristjan Čeh | Peter Kauzer gre v boj za olimpijsko medaljo. | Foto Anže Malovrh/STA

Peter Kauzer gre v boj za olimpijsko medaljo.

Foto: Anže Malovrh/STA

Sedmi tekmovalni dan olimpijskih iger v Tokiu spet prinaša možnosti za slovenska odličja. Kajakaš Peter Kauzer je v slalomu na divjih vodah poslovil že v polfinalu, judoistka Anamari Velenšek je v kategoriji nad 78 kilogramov izpadla že po drugem krogu. Začenjajo se tudi atletska tekmovanja. Metalec diska Kristjan Čeh se je s tretjim mestom uvrstil v finale. Sprinterka Maja Mihalinec Zidar je že zaključila z nastopi v teku na 100 metrov. Dolgoprogašica Klara Lukan pa je odstopila.

Kajakaš Peter Kauzer je v Tokio prišel kot olimpijski podprvak izpred petih let, tokrat pa se je moral 37-letni Hrastničan posloviti že v polfinalu. Na progi je naredil preveč napak in tekmovanje končal na 12. mestu.

Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer je presenetljivo ostal brez olimpijskega finala

Ana Velenšek je v Riu osvojila bronasto odličje v kategoriji do 78 kilogramov, v Tokiu pa nastopa v višji kategoriji nad 78 kilogramov. Žal se je poslovila že po drugem krogu.

Začenjajo se atletska tekmovanja in že prvi dan bodo v kvalifikacijah nastopili trije slovenski predstavniki, vključno s prvim adutom Kristjanom Čehom v metu diska, ki se je s tretjo daljavo dneva zlahka uvrstil v jutrišnji finale. Maja Mihalinec Zidar je izpadla v kvalifikacijah v sprintu na 100 metrov. Dosegla je skupno 44. čas. Klara Lukan je v teku na 5.000 metrov odstopila.

Kristjan Čeh
Sportal Je res tako preprosto osvojiti kolajno?

Nadaljevali bodo tudi jadralci, med njimi v razredu laser Žan Luka Zelko, v razredu 470 pa Tina Mrak in Veronika Macarol.

Tina Mrak, Veronika Macarol
Sportal Jadralki Mrak in Macarol po drugem dnevu napredovali na osmo mesto
Žan Luka Zelko
Sportal Jadralec Zelko po osmih regatah na 28. mestu

Podelili bodo 21 kompletov odličij

Za odličja se bodo borili tudi na teniškem turnirju moških dvojic, v plavanju na 200 metrov prsno in 100 metrov prosto za ženske ter na 200 metrov hrbtno in mešano za moške, prvi komplet medalj pa bo na voljo tudi atletom. V moškem teku na 10.000 metrov je že znan zmagovalec. Do zlate medalje je prišel Etiopijec Selemon Barega.

Veslači se bodo borili za olimpijske zmage v enojcih in osmercih, znani so že najboljši v BMX kolesarjenju, na sporedu sta bili moški kot ženski finale. V judu tudi v najtežji moški kategoriji nad 100 kilogramov, na namiznoteniškem turnirju pa bodo finalni obračuni v moški konkurenci.

Za medalje so se borili še sabljači (meč), badmintonisti med mešanimi pari in lokostrelke, strelke s pištolo na 25 metrov so že končale s tekmovanjem. Telovadke pa nastopile še na finalu prožne ponjave.

Preberite še:

Slovenija : Japonska, slovenska košarkarska reprezentanca, Luka Dončić
Sportal Slovenski košarkarji zanesljivi tudi v drugo, Alja Kozorog se je poslovila

 

Ne spreglejte