SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zbiranje odpadnih zdravil v lekarnah čez eno leto

3

termometer

Zbiranje odpadnih zdravil, ki ga uvaja uredba o ravnanju z odpadnimi zdravili, bo v lekarnah možno od konca prihodnjega leta.

Do takrat lahko ljudje zdravila oddajo v okviru akcij zbiranja odpadnih zdravil ali izvajalcu javne službe, ki opravlja dejavnost ravnanja s komunalnimi odpadki, so sporočili iz Lekarniške zbornice Slovenije.

Zabojnike za zbiranje odpadkov morajo priskrbeti veletrogvci z zdravili Pred nekaj dnevi je v veljavo stopila uredba o ravnanju z odpadnimi zdravili, ki znova uvaja zbiranje odpadnih zdravil v lekarnah in nekateri ljudje že prinašajo odpadna zdravila, čeprav lekarne še niso opremljene z ustreznimi zabojniki za zbiranje, ki jih morajo priskrbeti veletrgovci z zdravili, so sporočili z Lekarniške zbornice.

Z zbiranjem morajo lekarne pričeti najkasneje do 31. decembra prihodnje leto

Skladno z omenjeno uredbo bodo v lekarnah pričeli zbirati odpadna zdravila najkasneje do 31. decembra prihodnje leto, pri čemer bodo, kot so navedli v Lekarniški zbornici, v prvi fazi zbirali le zdravila, ki so v originalni, nepoškodovani in čisti ovojnini, zdravila v obliki praškov ali tekočine pa bodo morala biti še zaprta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin