TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2010,
7.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 11. 1. 2010, 7.05

8 let, 1 mesec

Več kot 40 letal čaka na začasni dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gradbeni stroji na zemljišču ob Sečoveljskih solinah za modernizacijo letaliča bi lahko zabrneli v prvi polovici leta 2012.

A le če bo Aerodromu Portorož v sodelovanju z okoljskim in prometnim ministrstvom uspelo še letos spraviti pod streho večji del obsežne dokumentacije za pripravo državnega prostorskega načrta (DPN) za razvoj letališča. Skoraj petdeset let staro okno v svet ne potrebuje zgolj liftinga, ampak konkretno plastično operacijo v podobi podaljšane vzletno-pristajalne steze, večje letališke ploščadi in sodobnih hangarjev. Direktor portoroškega letališča Robert Krajnc optimistično zre v prihodnost. "Jutri imamo prav na to temo sestanek na ministrstvu za promet. Papirnate zadeve se zagotovo premikajo v pravo smer. Še nekaj odprtih vprašanj moramo uskladiti z odgovornimi na okoljskem ministrstvu, nato bi lahko bili dokumenti pripravljeni za obravnavo na vladi. Ta bo morala nato izdati sklep o pričetku državnega prostorskega načrta," napoveduje Krajnc.

Pobudo za državni prostorski načrt bo treba dopolniti

Sabina Kocjan z direktorata za civilno letalstvo, ki deluje v okviru ministrstva za promet (MP), pravi, da bodo v prvi polovici leta začeli z dopolnitvijo pobude za pripravo DPN. "Pridobiti je namreč potrebno novelirane strokovne podlage, ki so osnova za pričetek postopka. Dopolnitev pobude bomo po ustaljenem postopku posredovali ministrstvu za okolje in prostor v nadaljnje reševanje," še dodaja.

Kakorkoli, Krajnc si od bodočega birokratskega dokumenta veliko obeta, saj bo poleg gradnje daljše steze omogočil še nujno zidanje večje manevrske ploščadi za letala in dodatnih hangarjev, ki menda predstavljajo pravo zlato jamo. "To je pomembna tržna niša, ki predstavlja dober finančni vir, zato jo velja izkoristiti" poudarja direktor letališča.

Po njegovih besedah je več kot 40 lastnikov manjših letal že večkrat izrazilo željo, da bi v prihodnje svoja letala začasno parkiralo v hangarjih na portoroškem letališču. Ob tem je zanimivo vedeti, da so takšni hangarji v bližnji Puli in Ronkah povsem zasedeni.

Zdaj imajo na tukajšnjem aerodromu le tri hangarje, od katerih enega uporabljajo za skladiščenje gasilske in druge tehnične opreme. V prihodnje nameravajo na zapuščenem območju znotraj letališča zgraditi večji hangar z višjo streho in približno šest manjših hangarjev.

Ne spreglejte