TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 15.17

8 let

V sredo sestanek Vegrada s podizvajalci glede Celovških dvorov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za sredo je ob 14. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije napovedan sestanek med predstavniki Vegrada in njegovimi podizvajalci pri projektu Celovški dvori.

Pobudo za ta sestanek je dal Vegrad, podizvajalci so udeležbo potrdili, ob tem pa menijo, da bi se sestanka morali udeležiti tudi predstavniki bank in Mestne občine Ljubljana. Podizvajalci so Vegradu udeležbo na sredinem sestanku potrdili 25. maja, dan za tem pa so tudi sami poslali vabila Vegradu, Novi Ljubljanski banki (NLB) in ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću za čim prejšnji sestanek, ki bi bil prej kot 2. junija, a odziva ni bilo, je povedal predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Miro Požar. Podizvajalci bodo nastopili skupaj Na sredinem sestanku z Vegradom, če bo do njega prišlo, bodo podizvajalci nastopili skupaj, saj so usklajeni in ne pristajajo na individualna pogajanja z Vegradom, je povedal Požar. Ob tem poudarja, da brez bank dogovora o poravnavi obveznosti Vegrada do podizvajalcev ne bo mogoče doseči. Brez uspešnega dogovora pa podizvajalci niso pripravljeni izročiti dokumentacije, potrebne za pridobitev uporabnega dovoljenja za stanovanja v Celovških dvorih.

Janković: Udeležil se bom kateregakoli sestanka, na katerem bosta prisotni obe strani Ljubljanski župan Janković je dejal, da se bo udeležil kateregakoli sestanka, na katerem bosta prisotni obe strani, tako Vegrad kot tudi podizvajalci. Če bo povabljen, se bo udeležil tudi sredinega sestanka, če ne bo imel drugih obveznosti, vpletenim je pripravljen tudi ponuditi občinske prostore za ta sestanek. Janković pričakuje, da bodo vpleteni čim prej dosegli dogovor, saj je projekt praktično zaključen.

Podizvajalci v primeru dogovora potrebujejo še dva meseca Tudi podizvajalci se po Požarjevih besedah zavzemajo za čim prejšnji zaključek projekta Celovški dvori s ciljem, da kupci dobijo stanovanja. Ob tem opozarja, da potrebujejo podizvajalci, ko bodo dosegli dogovor z Vegradom, še kakšna dva meseca, da dobijo in namestijo žaluzije na celotni objekt, do 6. etaže pa bi projekt končali v enem mesecu. Manjkajo tudi računalniški sistemi za upravljanje nekaterih stanovanj, ki še niti kupljeni niso, je dodal Požar.

"Ena najbolj nepričakovanih in neverjetnih zgodb" Dogajanje v zvezi s Celovškimi dvori je v pkomentirala tudi direktorica Javnega stanovanjskega sklada MOL Jožka Hegler. Kot je dejala, je to ena od najbolj nepričakovanih in neverjetnih zgodb, ki se je lahko zgodila. Glede na situacijo si Heglerjeva ne upa napovedati, kdaj bi lahko prišlo do predaje stanovanj.

"Za dokončanje potrebujejo okoli pet milijonov evrov" "Dejstvo je, da rabijo okoli pet milijonov evrov sredstev za dokončanje vseh stanovanj. Rok od takrat, ko bodo dobili denar, je tri do štiri tedne za končanje del, in potem še čas, ki ga rabi upravna enota, da spelje postopek ponovnega tehničnega pregleda in izda uporabno dovoljenje," je pojasnila Heglerjeva. Ob tem je dodala, da je obstajala možnost, da bi MOL kupil še del neprodanih stanovanj na trgu, za kar bi se porabila sredstva, ki so se natekla skozi penale, vendar banka tega ni dovolila. Tako niso mogli pripeljati "živega denarja" v projekt, ki bi pomagal premakniti zadeve, je pojasnila.

Ne spreglejte