TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 3. 2010,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 25. 3. 2010, 7.00

8 let

Ura za Zemljo tudi v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mestna občina Celje je prva slovenska občina, ki je uradno pristopila k projektu Ura za Zemljo.

K temu svetovnemu projektu se je pridružila na pobudo Poslovno – komercialne šole Celje. Earth Hour ali Ura za Zemljo je globalna pobuda proti podnebnim spremembam, ki jo je leta 2007 začela organizacija WWF – World Wildlife Fundation. Letos bo Ura za Zemljo potekala v soboto, 27. marca 2010, od 20. 30 do 21. 30 zvečer. Mestna občina Celje bo v znak podpore projektu poskrbela za izključitev osvetlitve z javno razsvetljavo na Prešernovi (od Mestne občine Celje do Celjskega doma) in Stanetovi ulici (od Levstikove do Gosposke ulice). Razsvetljava teh dveh ulic je orientacijska, kar pomeni, da nivo osvetljenosti ni predpisan. Izklopljene bodo tudi osvetlitve Mestne občine Celje, Starega gradu, Celjskega doma, Marijine cerkve, Muzeja novejše zgodovine Celje, Knežjega dvorca in Osrednje knjižnice Celje. Skupaj bo izklopljenih 100 svetilk javne razsvetljave ter reflektorji in luči za zunanje osvetljevanje objektov in trgov. Priključna moč vseh izklopljenih svetlobnih virov znaša približno 8 kW.

S simbolno gesto pokazati odgovornost

»Mestna občina Celje se je z veseljem odzvala tej okoljevarstveni pobudi in izvedla vse potrebne aktivnosti, da je kot prva slovenska občina uradno pristopila k projektu. Občanke in občane ob tej priložnosti pozivam, da tudi na svojih domovih in drugod na ta dan za eno uro ugasnejo luči in s simbolno gesto pokažejo odgovornost, da nam ni vseeno za naš planet« o projektu Ura za Zemljo dodaja župan Bojan Šrot v sporočilu za javnost Mestne občine Celje.

Tej akciji so se priključila številna mesta in podjetja po vsem svetu, v temi bodo tudi številne svetovne znamenitosti, kot so egiptovske piramide, Eifflov stolp, romunski parlament, katedrala Notre - Dame in muzej Louvre, londonski Big Ben, atenska Akropola…V lanskem letu se je akciji priključilo preko 4000 mest iz 88 različnih držav in okoli milijarda ljudi.

Poslovno - komercialna šole Celje v mednarodnem projektu

Poslovno – komercialna šola Celje je v lanskem letu sodelovala v mednarodnem projektu European schools for a living planet, katerega organizator je bila ravno WWF. Celjsko srednjo šolo je omenjena organizacija v letošnjem letu povabila še k sodelovanju v projektu Ura za Zemljo in poskušala vanj vključiti tudi mesto Celje. Za uradno vključitev v projekt so pridobili podporo župana Bojana Šrota in potrditev, da bodo v mestu za eno uro ugasnjene luči na določenih kulturnih objektih in mestnih javnih razsvetljavah.

Ne spreglejte