Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
9.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2015, 9.33

6 let, 6 mesecev

Strokovnjaki na področju odprave očesne dioptrije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prejšnji petek in soboto so v centru Morela okulisti pod vodstvom Kristine Mikek organizirali že sedmo mednarodno srečanje vodilnih strokovnjakov na področju refraktivne kirurgije.

Refraktivna kirurgija je veja oftalmologije, ki se ukvarja s korekcijo refrakcijskih napak oči, kot so kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Na letošnjem srečanju je svoje izkušnje predstavilo 23 strokovnjakov iz Slovenije, Italije, Madžarske, Nemčije in Turčije. Osrednje teme so bile laserske operacije dioptrije, operacije z vstavitvijo znotrajočesnih leč in zdravljenje keratokonusa.

Keratokonus je nevnetno obolenje roženice, ki ob napredovanju bolezni postaja vse tanjša in vse bolj izbočena. Delno je povezan z dednostjo, lahko se pojavi tudi pri tistih, ki so si zaradi alergij več let drgnili oči. Prva znamenja, ob katerih posumijo na bolezen, so čedalje slabša vidna ostrina in stalne spremembe dioptrije očal ali kontaktnih leč.

Laserske operacije za odpravo dioptrije v različnih oblikah po svetu izvajajo že več kot tri desetletja. Ta poseg je zato zelo dobro raziskan, dolgoročni rezultati pa podrobno dokumentirani. Številne raziskave so dokazale, da je laserska odprava dioptrije tudi dolgoročno varna metoda, ki zagotavlja stabilno vidno ostrino na dolgi rok.

Očesni center Morela okulisti velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo ne le v Sloveniji, temveč tudi širše v regiji. Zdravnikom in najsodobnejši tehnologiji, ki jo uporabljajo, povsem zaupajo. Za trajnost rezultatov po laserski operaciji, opravljeni v njihovem centru, so pripravljeni prevzeti odgovornost.

So edini očesni center v širši regiji z akreditacijo ameriške fundacije Joint Commission International, ki velja za najuglednejšo akreditacijsko ustanovo na področju zdravstva. Vsi njihovi delovni procesi so skrbno nadzorovani, kar skupaj s strokovnostjo, dolgoletnimi izkušnjami in sodobno tehnologijo pacientom zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti in varnosti storitev.

V centru za očesno refraktivno kirurgijo Morela okulisti so zelo dejavni na področju ozaveščanja in izobraževanja glede možnosti izboljšanja vida, pripravljajo brezplačna predavanja, dvakrat letno izdajajo revijo Vid, dejavni pa so tudi na družbenih omrežjih.

Če bi želeli preveriti možnosti za odpravo dioptrije, se prijavite na brezplačni in neobvezujoči informativni pregled: http://morelaokulisti.si/ordinacija/narocite_se/narocite_se_na_pregled/.

Ne spreglejte