Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 20. 2. 2014, 10.43

8 let

Prišel je konec za literarni natečaj, vendar ne za ljubezen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Točno ob polnoči - kako simbolično - smo postavili zadnjo piko v tej lepi ljubezenski zgodbi, v kateri nas je ogromno sodelovalo.

Sreda, 19. februarja, je prinesla konec literarnemu natečaju Naj valentinova zgodba. Točno ob polnoči. Le minuto prej je prispela še zadnja vaša zgodba. Tako kot vse pred njo lep poklon ljubezni. Komisijo čaka težko delo – izmed vseh poslanih del mora narediti jagodni izbor. Kar pa ni lahko. Besede ste vezli v verze, jih tkali v pripovedi, izpovedne ali zgolj domišljijske. Vmes ste razmišljali, se spraševali, nam zaupali hrepenenja in bili navihani. Poleg klasičnih rim ste se poskusili tudi v pisanju japonske pesniške oblike haiku. Na natečaj so prispele tudi tri ljubezenske zgodbe, ki so bile resno zabeljene z erotiko, takšno mamljivo, ravno prav pikantno in diskretno.

Verjetno vas zanima, koliko vas je ustvarjalo? Na natečaj ste poslali 275 del (proza in poezija). Od tega smo jih objavili 182. Ker so se nekatere podvajale, nekaj pa jih je bilo v tujih jezikih, teh nismo objavili. Žirija v branje ni sprejela treh zgodb, vendar so bile objavljene na spletni strani, saj so za nekajkrat presegale predpisano dolžino besedila.

Kako do zmage?

Kot veste že od začetka, bomo izbrali šest zmagovalcev: tri po izboru bralcev in tri po izboru žirije. Neuradni rezultati izbora bralcev so že tu, uradno jih bomo še posebej izpostavili v ponedeljek, 24. januarja, ko bodo znani tudi zmagovalci po izboru žirije. Naj vam prišepnemo, za koga ste najbolj strastno glasovali:

Da boste lažje dočakali ponedeljek, prebirajte poslana dela, ki so lepo objavljena v oblike elektronske knjige. Tako boste tudi nagradili trud vseh sodelujočih, morda v njihovih zgodbah prepoznali kakšno resnico, sorodno izkušnjo ali potočili solzo. Trud bomo nagradili z lepimi nagradami:

- Glavna nagrada žirije: Valentinovo doživetje v dvoje, - Glavna nagrada glasovanja: razvajanje v Thalaso spa na Solinah, - Nagrada za drugo mesto po izboru žirije in glasovanja: za vsakega bon v vrednosti 40 evrov za spletno trgovino Click2Chic, - Nagrada za tretje mesto po izboru žirije in glasovanja: za vsakega bon v vrednosti 20 evrov za spletno trgovino Click2Chic.

Vsekakor pa se imejte še naprej radi!

Ne spreglejte