Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
14.31

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Bojan Puhek

Kamera: Jan Žavbi

Natisni članek

Klara Jazbec URI Soča advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet

Torek, 26. 6. 2018, 14.31

2 meseca, 2 tedna

Kdo Klari Jazbec polepša dan?

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Foto: Bojan Puhek

Kamera: Jan Žavbi

Ko se je v osrednjem dnevnem prostoru otroškega oddelka rehabilitacijskega inštituta Soča pojavila mlada pevka Klara Jazbec v spremstvu kitarista, je med mladimi pacienti završalo. Obiskala jih je namreč njihova vzornica. Njeno pesem Milijon in ena so seveda znali na pamet. Pesem Milijon in ena je Lidl Slovenija izbral za pesem v komunikaciji svoje družbene odgovornosti Ustvarimo boljši svet. Nosi pozitivno sporočilo o tem, kako lahko majhne stvari naredijo dan in življenje lepše.

Otroci, ki se zdravijo na otroškem oddelku rehabilitacijskega inštituta Soča, poleg izvrstne medicinske obravnave ter skrbne nege in ljubezni staršev potrebujejo tudi razvedrilo. Tako je okrevanje uspešnejše, pa še čas hitreje mine.

Če jih obišče znan obraz, kot je pevka Klara Jazbec, pa seveda popolnoma pozabijo na razloge, zaradi katerih potrebujejo zdravljenje na inštitutu.

Klara Jazbec URI Soča | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Lidl Slovenija za medicinsko opremo za otroke

Lidl Slovenija je leta 2015 zbral toliko sredstev, da je inštitutu Soča omogočil nakup vrhunskega računalniškega komunikatorja, ki ga je mogoče upravljati z očmi. | Foto: Lidl Slovenija je leta 2015 zbral toliko sredstev, da je inštitutu Soča omogočil nakup vrhunskega računalniškega komunikatorja, ki ga je mogoče upravljati z očmi. Vsak od nas kdaj potrebuje nekoga, ki bi mu priskočil na pomoč. Tega se zavedajo tudi v Lidlu Slovenija, zato vsako leto pod okriljem trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet del sredstev od vrhunskih in premium izdelkov blagovne znamke Deluxe namenijo za nakup prepotrebne medicinske opreme v različnih organizacijah.

Tako so leta 2013 zbrana sredstva od prodaje izdelkov namenili za nakup posebej prilagojenega defibrilatorja za novorojenčke, ki so ga na Kliničnem oddelku za neonatologijo Pediatrične klinike v Ljubljani nujno potrebovali, leta 2014 za napravo za nadomestno komuniciranje za Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča, leta 2015 so z genetskim analizatorjem opremili Klinični oddelek za hematologijo in onkologijo v UKC Ljubljana, leta 2016 pa so Deluxe donacijo namenili nakupu dveh sodobnih gibalnih naprav za rehabilitacijo v UKC Soča.

Milijon in en nasmeh za mlade bolnike

Klara Jazbec URI Soča | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Klara Jazbec, ki je zaslovela z nežno balado Milijon in ena, se je takoj zapisala v srca poslušalcev. Tudi na "zasebnem koncertu" v URI Soča smo videli, kako priljubljena je in kako nalezljiva je njena pozitivna energija.

Med otroki, spremljevalci in zdravniškim osebjem ni bilo niti enega, ki ne bi vsaj pri sebi popeval pesmi in se zasanjano zazibal v ritmu nežne melodije.

Majhen bolnišnični dnevni prostor se je za tisto uro spremenil v pravljični oder, kjer ni bilo bolečin, negotovosti in strahu, ki lahko spremlja zdravljenje otrok z različnimi motnjami v razvoju, posledicami poškodb in bolezni na gibalih ter živčevju.

Jernej Slivnik
Trendi Jernej Slivnik s svojim pogledom na svet uči druge, tudi svojega trenerja

"Ko dobiš že samo en nasmeh, je dan lepši."

Fotogalerija
1 / 14

Mlada pevka ima za seboj naporno leto in njen nastop v URI Soča je bil malce drugačen od vsega, kar je počela letos. Povsem se je prepustila otroški energiji, predala besedo oziroma rime deklici, ki je brez oklevanja nastopila pred vrstniki, in se z njimi odpravila na bolnišnično igrišče.

"To je nekaj najlepšega, kar lahko glasbenika doleti, in sicer da nekdo pozna celotno besedilo tvoje pesmi na pamet. Še toliko lepše je, ko nekomu polepšaš dan samo z eno pesmijo. Ko dobiš že samo en nasmeh, je dan lepši. Danes ste mi polepšali dan in iz srca vam hvala," je sklenila obisk in napovedala, da že pripravlja nove materiale, za katere komaj čaka, da jih sliši svet.

Znane osebnosti otrokom podajajo pomembno sporočilo o vztrajnosti

Mag. Robert Cugelj, direktor URI Soča | Foto: Bojan Puhek Mag. Robert Cugelj, direktor URI Soča Foto: Bojan Puhek Otrokom tak obisk veliko pomeni, kar je potrdil tudi direktor URI Soča mag. Robert Cugelj: "Vse znane osebnosti, ki prihajajo k nam na inštitut, so vedno polne pozitivne energije, zgodb in vztrajnosti. To je tisto, kar naši otroci potrebujejo. Sporočilo je veliko bolj učinkovito, če ga poda znana osebnost. To je največja dodana vrednost obiskov, kot je bil današnji."

Tudi on ima osebno vsakodnevno zaobljubo: "Moj dan ni popoln, če nekomu ne pomagam in če nekomu ne izpolnim želje ali naredim nekaj lepega, in to je moj prispevek k boljšemu svetu. Na inštitutu pa imamo vsak dan do 500 zgodb, ki jih ustvarjajo naši pacienti. Poskušamo jim dati največ in jim pomagati, da se vrnejo v domače okolje. S tem ustvarjamo boljši jutri za vse naše paciente in naše uporabnike."

Pomežik
Trendi Slovenski rockerji združeni v dobrodelnosti

Boljši svet s pozitivno energijo

Klara Jazbec URI Soča | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Pozitivna sporočila, predvsem pa energija, ki jo oddajamo, lahko spremeni svet ljudem, s katerimi vsakodnevno prihajamo v stik. Klara Jazbec, ki ji največ pomenita družina in zdravje, poskuša ljudem okrog sebe vlivati optimizem.

"To je moj osebni cilj, zato sem vedno nasmejana in imam veliko energije. Vsak dan se zbudim z nasmehom in mislijo na to, da bo dan lep. Sploh ne pomislim na to, da bi se lahko zgodilo karkoli slabega. To poskušam prenesti tudi na druge. Moramo biti pozitivni in tudi na svet gledati optimistično," je dodala vedno nasmejana Klara, se z roko v roki sprehodila po igrišču, se gugala z otroki in naredila kar nekaj selfiejev z njimi.

Matej Markovič
Trendi V drobnem nasmehu in solzi sreče se skriva velika nagrada

Lidl in Soča si delita pomembne vrednote

Klara Jazbec URI Soča | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

URI Soča in Lidl Slovenija sodelujeta že tri leta. "Vendar to ni najpomembnejše. Najpomembnejše je tisto, kar smo se z vodstvom Lidla Slovenija dogovorili glede dolgoročnega sodelovanja. Oboji imamo zelo podobne vrednote – sledimo enakemu cilju, ki ga želimo doseči z majhnimi koraki, in temu sledijo tudi naši otroci. Našli smo se v vrednotah in prepričan sem, da bomo še dolgo sodelovali," je še povedal direktor, ki si tudi sam prizadeva za boljši svet.

Lidl Slovenija
Trendi Korak za korakom za uresničitev sanj
Ne spreglejte