SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ptice roparice (Birds of Prey)

Ptice roparice | Birds Of Prey © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. | Foto:
Birds Of Prey © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Margot Robbie se je vrnila v vlogi nepredvidljive in nepozabne bivše Jokerjeve priležnice Harley Quinn, v razvedrilni akcijski pustolovščini pa so se ji v boju proti zlobnemu vladarju kriminalnega podzemlja (Ewan McGregor) pridružile še nekatere druge zanimive protijunakinje.

ZDA │ 2020 │ 104 min. │ Akcijska kriminalna pustolovščina

R: Cathy Yan│ I: Margot Robbie, Rosie Perez, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead

IMDb: 6,2/10 │ Rotten Tomatoes: 78 % │ Uporabniki Googla: 82 %

Harley Quinn je po razhodu z Jokerjem samska in svobodna. Ko vladar kriminala Roman Sionis začne povzročati kaos po mestu Gotham, Harley združi moči z Black Canary, Huntress in Renee Montoyo,

Beg ljubimcev Trendi Merritt Wever in Domhnall Gleeson sta ljubimca na begu

Neustrašna dekleta so odločena, da bodo iz ujetništva narcističnega in brutalnega zlobneža, znanega pod psevdonimom Črna maska, rešila mladenko in zavladala mestu.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Vizualna gostija, ki lomi kosti, je napolnjena z vpadljivimi prizorišči in kostumi, dovolj prizori pretepaških spopadov, da bi se Jason Statham penil od zavisti, in fantastično igralsko zasedbo … " Richard Roeper, Chicago Sun-Times

HBO: Gospa Amerika Trendi Oskarjevka Cate Blanchett kot konservativna "gospa Amerika"

"Velik del tega filma s cenzorsko oznako R je kaotičen, a gre kljub temu za bogato barvito, noro iznajdljivo, privoščljivo nasilno in veselo zanikrno napravo z mogočno žensko v svojem jedru." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

Napovednik filma Ptice roparice:

Zanimivosti:

 • Film Ptice roparice temelji na istoimenski ekipi protijunakinj stripovske založbe DC Comics. Gre za osmi celovečerec v DC-jevem razširjenem filmskem vesolju in neposredno, a samostojno nadaljevanje filma Odred odpisanih (2016).
 • Ptice roparice | Foto: Dvakratna nominiranka za oskarja Margot Robbie (Jaz, Tonya/One so bombe) je sama studiu Warner Bros. predlagala, da bi posneli film o Pticah roparicah, studio pa se je tudi strinjal z njeno vizijo, da bi imel film cenzorsko oznako R. Zvezdnica je sicer tudi koproducentka filma.
 • Film je znan tudi pod naslovom Ptice roparice (in fantastična osamosvojitev Harley Quinn)/Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).
 • Ptice roparice | Foto: To je osmi celovečerec v razširjenem vesolju DC in drugi film DC-jev film po Jokerju (2019), ki je v ZDA prejel cenzorsko oznako R (mlajši od 17 let si lahko film ogledajo v spremstvu starša ali odraslega skrbnika).
 • Film s pretežno žensko igralsko zasedbo je režirala ameriška režiserka kitajskega rodu Cathy Yan, scenarij pa je prispevala scenaristka uspešnice Bumblebee (2018) Christina Hodson.
 • Pred Ewanom McGregorjem so kot kandidate za vlogo Črne maske/Romana Sionisa omenjali Nicolasa Cagea, Sharlta Copleyja in Sama Rockwella.
 • Ptice roparice | Foto: Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 201 milijon ameriških dolarjev (186,7 milijona evrov) in je trenutno četrti najdonosnejši celovečerec leta 2020.
 • Delovni naslov filma se je glasi Fox Force Five (Lisičja posadka pet). To je bil tudi naslov izmišljene TV-serije oziroma njene pilotne epizode v filmu Šund (1994).
 • Ewan McGregor in Mary Elizabeth Winstead (Helena Bertinelli/The Huntress) sta skupaj igrala že v TV-seriji Fargo (2014).
 • Govori se, da bodo Ptice roparice (2020) drugi film v trilogiji o Harley Quinn. Prvi je bil Odred odpisanih, tretji pa naj bi bil Gotham City Sirens (Sirene mesta Gotham).
TV-priporočila: Filmi o vesolju Trendi Filmi, ki vas bodo popeljali med zvezde

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Joker Trendi Joker Gospodje Trendi Gospodje (The Gentlemen) Prevarantke na Wall Streetu Trendi Prevarantke na Wall Streetu (Hustlers)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin