Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 11. 2021,
18.57

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO spomini znanstvena fantastika triler Thandiwe Newton Rebecca Ferguson Lisa Joy Hugh Jackman TV Telekoma Slovenije

Sreda, 17. 11. 2021, 18.57

2 leti, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Potovanje skozi spomine (Reminiscence)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Potovanje skozi spomine | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Soustvarjalka TV-serije Westworld Lisa Joy predstavlja zapleten in ambiciozen akcijski ZF-triler o moškem (Hugh Jackman), ki poskuša poiskati svojo izgubljeno ljubezen (Rebecca Ferguson) s pomočjo naprave, ki obuja izgubljene spomine.

ZDA │ 2021 │ 111 min. │ Akcijski ZF-triler

R: Lisa Joy I: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Cliff Curtis

IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 38 % │ Uporabniki Googla: 71 %

Zasebni preiskovalec uma Nick Bannister se spopada s temnim, vendar privlačnim svetom preteklosti, ko svojim klientom pomaga obuditi izgubljene spomine.

Njegovo življenje na obrobju poplavljenega Miamija se nenadoma močno spremeni, ko sprejme novo stranko, navidezno preprosta naloga izgubljenega in najdenega spomina pa se kmalu sprevrže v nevarno obsesijo.

Fotogalerija
1 / 8

"Drzna in futuristična znanstvenofantastična zgodba, ki temelji na znanem žanru in jo poganjajo znana človeška čustva – ljubezen, izguba, izdaja, obžalovanje." Katie Walsh, Tribune News Service


"To je pametna zgodba pod vodstvom Jackmana. Ta zanesljivo opravi delo kot protijunak, ki ga preganjajo njegovi grehi." David Sims, The Atlantic


"Nisem prepričan, da čaka film bodoči status počasi tleče klasike, toda v času, ko se zdi, da k temu stremi le malo studijskih filmov, morate poskusu ploskati." Robbie Collin, Daily Telegraph


Napovednik filma Potovanje skozi spomine:

Zanimivosti:

  • Film je celovečerni režijski in scenaristični prvenec soustvarjalke HBO-jeve znanstvenofantastične TV-serije Westworld Lise Joy.
    Potovanje skozi spomine | Foto:
    Ta je skupaj s svojim možem in ustvarjalnim partnerjem Jonathanom Nolanom, mlajšim bratom znamenitega režiserja Christopherja Nolana, film tudi producirala.
  • Scenarij Lise Joy se je leta 2013 uvrstil na sloviti črni hollywoodski seznam najboljših scenarijev, ki še čakajo na filmsko upodobitev.
  • Potovanje skozi spomine | Foto: Hugh Jackman in Rebecca Ferguson sta skupaj igrala že v muzikalu Največji šovmen (2017). V nasprotju z omenjenim muzikalom Fergusonova v tem filmu pokaže svoj pravi pevski talent.
  • To je prvi film, v katerem je Thandiwe Newton prevzela izvirno zimbabvejsko črkovanje svojega imena, pred tem so jo namreč navajali z imenom Thandie.

    Potovanje skozi spomine | Foto: V njenih prvih filmskih projektih so pomotoma izpustili črko w in igralka tega dolgo časa ni problematizirala.
  • Igralki Thandiwe Newton in Angela Sarafyan sta z Liso Joy in Jonathanom Nolanom sodelovala že pri snemanju TV-serije Westworld. Enako velja tudi za skladatelja Ramina Djawadija.
  • Potovanje skozi spomine | Foto: Thandiwe Newton in Rebecco Ferguson druži to, da sta v franšizi Misija: Nemogoče igrali simpatiji glavnega lika Ethana Hunta v podobi Toma Cruisa.

    Newtonova je igrala v filmu Misija: Nemogoče 2 (2000), Fergusonova pa v filmih Misija: Nemogoče - Odpadniška nacija (2005) in Misija: Nemogoče - Izpad (2018).
Liffe 2021 v videoteki DKino
Trendi Spremljajte Liffe 2021 iz udobja svojega domačega kavča

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Jaz sem mati
Trendi Jaz sem mati (I Am Mother)
Tiho mesto 2
Trendi Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II)
Filmi, ki so krojili zgodovino Liffa
Trendi Oglejte si filme, ki so krojili zgodovino Liffa
Ne spreglejte