SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ema

Ema
Foto: Demiurg
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Pablo Larraín (Jackie, Neruda, Ne!) prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet.

Čile │ 2019 │ 102 min. │ Glasbena romantična drama

R: Pablo Larraín│ I: Mariana Di Girólamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 76 %

Življenje mlade plesalke Eme in njenega moža Gastóna, koreografa, zajame kaos, ko po neuspeli posvojitvi skleneta vrniti šestletnega sina.

Beartown Trendi Hokej kot katalizator nasilnega dejanja

Medtem ko njen zakon počasi razpada, se Ema poda na divjo odisejado, polno glasbe, plesa in nebrzdanega seksa, odločena, da bo dobila nazaj, kar je izgubila.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Hkrati vizualno ekspresionistična himna ženski moči in spolni svobodi; psihološki triler, ki je ves čas korak pred gledalcem; in živobarven reggaeton plesni muzikal." Jonathan Romney, Screen Daily

TV-priporočila: noč čarovnic Trendi Filmi, ki vam bodo pognali strah v kosti

"Anarhična, svobodna in nalezljivo energična značajska študija, za katero se zdi, da se je rodila iz trojčka med Amélie, Oldboyem in Gasparjem Noéjem, preden se je razvila v silo narave čisto svoje vrste." David Ehrlich, IndieWire

Napovednik filma Ema:

Zanimivosti:

  • Čeprav je Ema (2019) že osmi celovečerec priznanega čilskega režiserja Pabla Larraína (Ne, Klub, Neruda, Jackie), je to njegov prvi film, ki je umeščen v sodobni Čile.
  • Ema Film so premierno prikazali na mednarodnem beneškem filmskem festivalu, od koder so ustvarjalci domov odnesli nagrado ARCA CinemaGiovani mlade žirije za najboljši film in nagrado UNIMED za film, ki najbolje izraža vrednote kulturne raznolikosti, spodbuja svobodo umetniškega izražanja in spodbuja kulturne izmenjave.
  • Film je na Liffu prejel nagrado Art kino mreže Slovenije, v utemeljitvi nagrade pa so med drugim zapisali, da je Ema "izdelek z močnim avtorskim podpisom, estetsko dovršen in svojstven, vizualno in čutno bogat, marsikdaj vsebinsko in estetsko drzen, teatralen in nazadnje celostno prepričljiv".
  • Ema Igralka Mariana Di Girólamo se je med pripravami na vlogo Eme udeležila tečajev plesa, vadila pa je tudi balet in pilates, da bi izboljšala držo in dajala vtis profesionalne plesalke.
  • Igralec Gael García Bernal je z režiserjem Larraínom sodeloval že pri filmih Ne (2012) in Neruda (2016).
  • Igralci med snemanjem nikoli niso dobili celotnega scenarija, skladatelj Nicolas Jaar pa je začel ustvarjati glasbo za film še pred koncem snemanja, saj je želel režiser njegovo glasbo predvajati na snemalnem prizorišču.
Volčja vzgoja Trendi Ridley Scott predstavlja Volčjo vzgojo

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Neruda Trendi Neruda Glej in se čudi: Sanjarjenje o povezanem svetu Trendi Glej in se čudi: Sanjarjenje o povezanem svetu (Lo and Behold: Reveries of the Connected World) Medena dežela Trendi Medena dežela (Medena zemja/Honeyland)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin