Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
10.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Tom Hanks biografski film Marielle Heller advertorial

Torek, 19. 5. 2020, 10.31

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Čudovit dan v soseski (A Beautiful Day in the Neighborhood)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Čudovit dan v soseski | A Beautiful Day in the Neighborhood © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

A Beautiful Day in the Neighborhood © 2019 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Izjemno hvaljena biografska drama o prijateljstvu med novinarjem revije Esquire Lloydom Voglom in ameriško TV-ikono Fredom Rogersom. Tom Hanks je bil za vlogo slednjega nominiran za številne igralske nagrade, med drugim tudi za oskarja, zlati globus in bafto.

ZDA │ 2019 │ 104 min. │ Biografska drama

R: Marielle Heller│ I: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Enrico Colantoni

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 96 % │ Uporabniki Googla: 89 %

Večkrat nagrajeni novinar Lloyd Vogel nejevoljno sprejme nalogo, ko mora za revijo Esquire napisati članek o Fredu Rogersu, voditelju oddaje Soseska gospoda Rogersa.

TV-priporočila: Filmske in televizijske družine
Trendi Oglejte si najbolj fine filmske in televizijske družine

Po srečanju s priljubljeno televizijsko ikono se med njima razvije iskreno prijateljstvo, ki spremeni Voglov cinični pogled na življenje in svet. Film temelji na resničnih dogodkih.

Fotogalerija
1 / 8

"Čudovit dan v soseski je ljubka, mehkosrčna pripoved, ki učinkuje na nas na očarljiv način." Owen Gleiberman, Variety


"To je redek biografski film, ki ne zatava v predvidljivost." Sara Stewart, New York Post

Marvelovi superjunaki na storitvah HBO
Trendi Marvelovi superjunaki na storitvah HBO

"Resnično razvedrilen in ganljiv film." Peter Bradshaw, Guardian


"V obdobju, ki se zdi usodno "zabredeno" v strahu, jezi in nezaupanju, Čudovit dan v soseski prispe kot nekaj več kot film. Zdi se kot uslišana molitev." Ann Hornaday, Washington Post

Napovednik filma Čudovit dan v soseski:

Zanimivosti:

  • Čudovit dan v soseski je revija Time uvrstila med deset najboljših filmov leta 2019, Tom Hanks pa je bil za stransko vlogo Freda Rogersa med drugim nominiran za oskarja, zlati globus, bafto ter nagradi ameriškega združenja kritikov in igralskega ceha.
  • Čudovit dan v soseski | Foto: Scenarij, pod katerega sta se podpisala scenarista nadaljevanja Zlohotnice Noah Harpster in Micah Fitzerman-Blue, je navdahnil članek Can You Say ... Hero? (Ali lahko rečeš … junak?), ki ga je Tom Junod leta 1998 napisal za revijo Esquire.
  • Nekaj dni pred premiero filma je spletno genealoško podjetje Ancestry.com potrdilo, da sta Tom Hanks in Fred Rogers bratranca v šestem kolenu.
  • Rogersova vdova in svetovalka pri filmu Joanne Rogers je izjavila, da je Tom Hanks idealen igralec za upodobitev njenega pokojnega moža. Ta je Hanksu za potrebe snemanja filma tudi posodila Rogersove kravate.
  • Čudovit dan v soseski | Foto: Tom Hanks in zvezdnik TV-serije Američani Matthew Rhys sta bila soigralca že v Spielbergovi biografski drami Zamolčani dokumenti (2017).
  • To je tretji režijski celovečerni projekt igralke, režiserke in scenaristke Marielle Heller po komični drami Kako sem izgubila nedolžnost (2015) in biografski drami Mi bo kdaj odpuščeno? (2018).
  • V filmu igrata dva dobitnika oskarja in ena dobitnica te nagrade.
    Čudovit dan v soseski | Foto: Hanks je kipca prejel za glavni vlogi v filmih Filadelfija in Forrest Gump (1994), Chris Cooper za stransko vlogo v komični drami Prilagajanje (2002), igralka Christine Lahti pa je sorežiserka z oskarjem nagrajenega kratkega igranega filma Lieberman in Love (1995).
  • To je po filmih Filadelfija (1993), Apollo 13 (1995), Ujemi me, če me moreš (2002), Wilsonova vojna (2007), Kapitan Phillips (2013), Reševanje gospoda Banksa (2013), Most vohunov (2015), Čudež na reki Hudson (2016) in Zamolčani dokumenti (2107) že deseti celovečerec, v katerem je Hanks upodobil resnično osebnost oziroma lik, ki temelji na resnični osebi.
Vem, da je to res
Trendi Mark Ruffalo v epski zgodbi o izdaji, žrtvovanju in odpuščanju

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Valovi
Trendi Valovi (Waves)
Slovo
Trendi Slovo (The Farewell)
Izzivalca
Trendi Izzivalca (Ford v Ferrari)
Ne spreglejte