Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2014,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2014, 21.34

8 let

Top 10 najbolj osovraženih videov na YouTubu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zakladnici videoposnetkov YouTube teče tekma za največ ogledov, pa tudi za največ všečkov. Nekateri pa zmagajo celo v tem, koliko ljudi jih ne mara.

YouTube poleg štetja ogledov posameznega posnetka šteje tudi všečke, kot smo navzgor obrnjen palec poimenovali pri nas, in "nevšečke", kot imenujemo gumb, ki ga pritisnemo, ko nam vsebina posnetka ni všeč. Te najraje pritiskajo tisti, ki jim gre v nos vsebina posnetka, njegov avtor ali kaj povsem tretjega, dejstvo pa je, da s svojim obiskom vseeno dodajo številko na tehtnici ogledov.

Spodaj smo zbrali 10 posnetkov, ki so prejeli največ spuščenih palcev, med njimi pa so tudi taki, ki imajo poleg velikega števila negativnih odzivov tudi precej všečkov, ali pa imajo celo največ ogledov v zgodovini YouTuba. Psy – Gentleman Južnokorejski K-pop zvezdnik Psy, ki je svetovno slavo dosegel z rekordno uspešnico Gangnam style, ima kar nekaj sledilcev, ki se ne morejo načuditi bizarnosti njegovih projektov. Posnetek ima čez 715 milijonov ogledov, ob tem pa tudi čez 590 tisoč klikov na gumb "ni mi všeč". Hkrati pa je na tretjem mestu v priljubljenosti, saj ima več kot tri milijone všečkov.

Justin Bieber – Boyfriend Sledi mu najstniški megazvezdnik Justin Bieber, ki je s pesmijo Boyfriend pritegnil več kot 340 milijonov gledalcev, 1,4 milijona oboževalcem je všeč, negativnih spuščenih prstov pa bo kmalu 600 tisoč.

Rebecca Black – My Moment YouTube senzacija Rebecca Black, ki je zaslovela po domnevno najslabši skladbi vseh časov, Friday, z novo skladbo, My Moment ni ravno popravila vtisa. Čeprav si je video ogledalo več kot 39 milijonov radovednežev, si jih je čas za "sovražni gumb" vzelo kar 696 tisoč.

Nicki Minaj – Stupid Hoe Nicki Minaj je gledalce morda užalila z naslovom in besedilom pesmi, ali pa so krivi bliskajoči efekti videa, ob katerih lahko doživite epileptični napad. Dobila je 721 tisoč "nevšečkov", skoraj enkrat več kot všečkov.

Rick Perry – Strong Boj za predsednika ZDA guvernerja Teksasa Ricka Perryja, ki se je spustil v strankarsko tekmo za predstavnika republikancev na volitvah novembra 2012, je razjezil marsikoga. Posnetek iz njegove kampanje ima na YouTubu čez 800 tisoč pritiskov na gumb "ni mi všeč".

Miley Cyrus – We Can't Stop Razvatna Miley je za pesem We Can't Stop prejela dober milijon spuščenih palcev, a to je le kaplja v morje, glede na to, da ima posnetek v celoti kar dobrih 428 milijonov ogledov.

Psy – Gangnam Style Zagotovo ste ga slišali več kot desetkrat in zagotovo nimate prevelike želje, da bi ga spet. Vsaj za en čas. Gangnam Style ima več kot milijon "nevšečkov", a nič zato, saj ima tudi več kot dve rekordni milijardi (!) ogledov.

Miley Cyrus – Wrecking Ball Mileyino razgaljeno guganje na rušilni krogli in lizanje kladiva si je zaslužilo skoraj 1,1 milijona spuščenih palcev.

Rebecca Black – Friday Rebecca je s pesmijo Friday zmagala v rubriki najbolj neumnih pesmi na svetu. Naštevanje dni v tednu, predvsem petka, je pač neumno. Prineslo ji je skoraj 1,4 milijona nasprotnikov.

Justin Bieber – Baby Mladi Justin je za eno svojih prvih svetovnih uspešnic dobil več kot 4 milijone negativnih palcev, enkrat več kot všečkov. Pa ogledov? Več kot milijardo.

Ne spreglejte