Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 12. 2014,
4.51

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Twitter

Četrtek, 25. 12. 2014, 4.51

7 let

Najboljši trenutki s Twitterja v letu 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na družabnem omrežju Twitter se informacije v 140 znakih širijo z nepojmljivo hitrostjo, kar dokazujejo tudi zvezdniki, ki so v letu 2014 s svojimi tviti dosegli največje občinstvo.

Leto 2014 si bomo zapomnili tudi po rekordih, ki so jih zvezdniki postavili na družabnem omrežju Twitter in s tem pogosto otežili delovanje platforme, ki omogoča pošiljanje sporočil maksimalne dolžine 140 znakov v svetovni splet. V nadaljevanju smo pripravili seznam tistih dogodkov z družabnega omrežja v letu 2014, ki jih Twitter na svojem seznamu uvršča med najbolj odmevne. Ellen na odru podelitve oskarjev Voditeljica in igralka Ellen DeGeneres je letos med vodenjem podelitve filmskih nagrad oskar poskrbela za rekord, saj je bil njen selfie s kopico zvezdniških obrazov najbolj pogosto deljen tvit na tem družabnem omrežju.

Manjkajoči olimpijski krog Tako kot Super Bowl so bile tudi olimpijske igre prepolne zanimivega dogajanja, ki je je v obliki fotografij in vtisov v 140 znakih obkrožilo internet. Med najbolj vidnimi so bili tviti hotelov iz Sočija, ki niti približno niso spominjali na dobro dokončano delo, med najbolj viralne fotografije pa se je uvrstila zagata z otvoritvene slovesnosti, kjer se je eden izmed olimpijskih krogov odločil bojkotirati prireditev. Benedict Cumberbatch in U2 Poleg Ellen in njenih zabavnih domislic so veliko pozornosti na omenjenem družabnem omrežju poželi tudi glasbeniki. Skupino U2 je pred prireditvijo čakalo svojevrstno presenečenje, saj je med njih med fotografiranjem dobesedno skočil igralec Benedict Cumberbatch. Svetovno prvenstvo v nogometu Finalna tekma svetovnega prvenstva v nogometu med Nemčijo in Brazilijo je poskrbela za lovoriko najbolj tvitanega športnega dogodka v zgodovini omenjenega družabnega omrežja. Seveda, ko pa se je med zmagovalce pomešala tudi ljubljenka družabnih omrežij, pevka Rihanna. Slovo od igralca Robina Williamsa V avgustu je svet pretresla novica, da je svet prekmalu zapustil priljubljeni hollywoodski igralec Robin Williams. S tem se je na družabnem omrežju Twitter vsul plaz spominov na umrlega igralca in klic vsem, ki se soočajo z depresijo ali samomorilskimi mislimi, naj poiščejo pomoč. Ice Bucket Challenge Polivanje z mrzlo vodo je še en fenomen, ki je v letu 2014 v trenutku osvojil vsa družabna omrežja, tudi Twitter. Ozaveščenost o bolezni ALS je pomagalo širiti veliko število zvezdnikov, tudi igralec Robert Downey jr. Chris Pratt Med vidnejša imena v svetu znanih se je v letu 2014 vpisal tudi igralec Chris Pratt, ki je navdušil v Marvelovem filmu Varuhi galaksije, v prihodnjem letu pa ga bomo lahko spremljali med dinozavri v filmu Jurski svet. Njegova fotografija iz leta 2000, ki jo je objavil kar sam, se je tako tudi zahvaljujoč uspehu filma posnetega po stripovski predlogi znašla med najbolj odmevnimi tviti leta. Miley Cyrus s kontroverznostjo ne da spati Za veliko razprav na družabnem omrežju Twitter je poskrbela tudi pevka Miley Cyrus, katere videospot za pesem Breaking ball, ki ga je izdala leta 2013, uporabnikom svetovnega spleta in družabnih omrežij ni dal spati niti v letu 2014. Zvezdnica je namreč s svojo kontroverznostjo na družabnih omrežjih večkrat poskrbela, da je bila več kot dobro opažena. Lorde in Taylor Swift Pevki Lorde in Taylor Swift sta postali zelo dobri prijateljici, kar nakazujejo tudi njuni skupni tviti ter druge objave na družabnih omrežjih. Njuno prijateljstvo pa močno podpirajo tudi njuni oboževalci, saj njune objave pridno delijo še naprej. Ko Kim Kardashian pokvari internet V novembru je resničnostna zvezdnica Kim Kardashian poleg številnih drugih, v javnosti prav tako odmevnih objavah poskrbela za poplavo parodij na njene fotografije v reviji Paper.
Ne spreglejte