Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
15.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 15.47

8 let, 3 mesece

Zbirka božično novoletnih voščil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V decembru, mesecu praznikov in pričakovanj, bodo imeli veliko dela tudi poštarji, ki raznašajo božična in novoletna voščila.

Poštarske torbe bodo polne dobrih želja in lepih voščil za praznike, ki so pred nami in tako bo vse do konca leta. Število prenesenih voščilnic se po podatkih poštarjev meri kar v milijonih. Decembra za tretjino več pisem in dopisnic V mesecu decembru sprejme Pošta Slovenije za dobro tretjino več pisem in dopisnic kot v ostalih mesecih v letu, zaradi povečanega prometa pa uporabnikom poštnih storitev priporoča pravočasno oddajo voščilnic.

Pošta Slovenije je decembra lani v primerjavi z ostalimi meseci v letu sprejela 5,4 milijona več navadnih pisem in 1,1 milijona več dopisnic za notranji poštni promet ter 887 tisoč več navadnih pisem in 123 tisoč več dopisnic za mednarodni poštni promet.

Desetina vseh voščilnic namenjenih v tujino Desetina vseh sprejetih božično-novoletnih voščilnic je namenjenih v tujino, največ v Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Švico in na Hrvaško. Zaradi povečanega prometa v mesecu decembru Pošta Slovenije uporabnikom poštnih storitev priporoča, naj praznična voščila oddajo pravočasno – za naslovnike v Sloveniji najpozneje do 20. decembra 2008.

Knjiga v pomoč glede vsebine voščil Po seriji uspešnih knjig z voščili so v založbi Harlekin No. 1 izdali spet novo knjigo, ki so jo tokrat naslovili Za vesele praznike. Velikokrat smo namreč v dilemi glede vsebine voščila. Res je, da je na tržišču veliko takih čestitk, kjer so voščila že natisnjena, a kot pravijo strokovnjaki za bonton, to ni ravno najbolj primeren način za izražanje dobrih želja. Prav zato urednik založbe Primož Hieng že nekaj let načrtno zbira voščila in tako je tudi za leto 2009 zbral več kot sto novih božičnih in novoletnih voščil.

Med njimi so številna voščila, ki so jih zapisali neznani ljudski pesniki in številni sodobni avtorji. Prva voščila na Slovenskem je v svojih pratikah objavljal pesnik Valentin Vodnik, kasneje pa so se mu pridružili tudi drugi slovenski pesniki. Avtor zbirke božičnih in novoletnih voščil Za vesele praznike je poiskal in pregledal številne dimnikarske koledarje in našel marsikatero zanimivo voščilo. Prelistal je še stare in že porumenele knjige, kjer se skriva veliko lepih verzov, ki bodo dobrodošlo voščilo ob pisanju božičnih in novoletnih želja.

Ne spreglejte