Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
13.00

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 13.00

8 let, 4 mesece

Škuc vabi na desetdnevno kulturno poletno druženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred galerijo Škuc na Starem trgu bo letos med 18. in 27. julijem vsak dan od 17. ure dalje ponovno potekalo druženje z različnimi kulturnimi vsebinami pod skupnim imenom Dobimo se pred Škucem.

Poletno dogajanje bodo v starem mestnem jedru poživili razni glasbeni, literarni, likovni, gledališki, potopisni in filmski dogodki ter Škucova tržnica. Škucove packarije Zaradi velikega zanimanja v minulih letih so organizatorji kulturno druženje pred Škucem raztegnili na deset dni. Popoldan bo namenjen ustvarjalnim delavnicam Škucove packarije. Otroci in odrasli se bodo lahko preizkusili v polstenju odpadne volne, predelavi oblačil, izdelovanju okvirjev za fotografije in ustvarjanju iz odpadne embalaže.

Razstava Smenj smeti V sklopu tržnice bodo na prodajni razstavi Lunapark na voljo izdelki oblikovalk in oblikovalcev mlajše generacije, na programu pa je tudi razstava ustvarjalcev, ki delujejo na področju ekologije, z imenom Smenj smeti.

Osem predstav za ljubitelje gledališča Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji gledališča, saj je v naboru letošnjega druženja pred Škucem kar osem predstav: za otroke Zlati ključek Katje Povše, Take ljudske v izvedbi lutkovnega gledališča Nebo in Zlatolaska potujočega gledališča Kranjski komedijanti. Premiero pa bo doživela otroška predstava gledališča Škuc z naslovom Zakaj ima fižolček bel trebušček.

Zahtevnejše občinstvo si bo na Škucovem odru lahko ogledalo predstave Ampak Dane, ki je nastala v sodelovanju gledališč Škuc in Glej, Vladimir v izvedbi Male gledališke šole gimnazije Jurija Vege iz Idrije, monokomedijo Kazimirjeve zbrane pesmi v izvedbi Uroša Potočnika po besedilu Gorana Gluvića ter Večna medikacija v izvedbi Mesta žensk.

Za glasbo bo poskrbljeno vsak dan po 20. uri V sklopu Muzika na starem trgu bodo nastopili Bast Kolektiv, Cafe au Latin, vokalna skupina Pella, Demeter, Andrej Bernard Horvat, Žak Štuhlač, Salamandra Salamandra, La Vers, Anže Palka & New Flamenco Orchestra, Zloba in Hudoba ter Crazed Farmers.

Posebnost letošnje prireditve bosta tudi literarna dogodka

Suzana Grau in Roberta Šebjanič se bosta predstavili s performansom Ultreja - Romarjevo srce, najprodornejše literarne ustvarjalke pa bodo svoja dela prebirala na večeru pod geslom Raje pišejo kot govorijo. Filmski večer bo postregel s ciklom filmov režiserke Eme Kugler.

Ne spreglejte