Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
8.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2013, 8.15

8 let, 5 mesecev

Razstava mladih diplomantov za nagrado start point

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Galeriji Miklova hiša v Ribnici bodo tudi letos odprli razstavo mladih diplomantov, ki se bodo potegovali za mednarodno nagrado start point 2013.

Razstava Start Point 2013, ki jo odpirajo danes, 20. junija, ob 19. uri v Galeriji Miklova hiša v Ribnici, predstavlja izbor najboljših diplomskih del zadnjega študijskega leta z ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Izbor del z oddelkov za slikarstvo in kiparstvo sta letos pripravila profesorja Jure Mikuž in Nadja Zgonik in tako na razstavo uvrstila štiri slikarska dela in dve kiparski diplomski deli, med katerimi se bo eden od predstavljenih to jesen uvrstil na mednarodno razstavo v Pragi in se tako potegoval za nagrado start point 2013.

Med mladimi slikarskimi imeni se bodo na razstavi predstavili Suzana Brborović, Lucijan Prelog, Anamari Hrup in Eva Lucija Kozak ter kiparja Boris Beja in Roman Kariž. Posebnost letošnje razstave je, da gre za mlade avtorje, med katerimi so nekateri že imeli samostojne razstave, so že bili nagrajeni ali pa so tudi že sodelovali na mednarodnih umetniških dogodkih.

Mednarodna nagrada za diplomska dela Ljubljanska likovna akademija pri evropskem projektu Start Point sodeluje že od leta 2010. Gre za dogodek, ki poteka v dveh fazah. V prvi v 19 sodelujočih državah potekajo nacionalni izbori diplomskih del iz vseh 34 vključenih evropskih akademij, čemur sledi še mednarodna predstavitev vzhajajočih umetnikov v Pragi.

Nagrajenca izbere mednarodna žirija, podeljujejo glavno nagrado in častna priznanja. Eno od štirih častnih omemb je lani z ljubljanske akademije prejel mladi slikar Jon Derganc.

Razstava bo na ogled do 21. julija.

Ne spreglejte