SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nina Osenar: Druga sezona bo še bolj luštna kot prva!

1

termometer

V življenju Nine Osenar sobivata dva popolnoma različna svetova: v prvem je Nina fatalka, v drugem pa s pomočjo joge in meditacije raziskuje globine svojega jaza.

Nina Osenar se 27. septembra vrača na Planet TV z drugo sezono oddaje Moj dragi zmore. V drugo bo vkorakala še z večjim zanosom kot prvič – veseli se novih parov, simpatičnih iger in sodelovanja s svojim Mihijem, s katerim sta razvila prav poseben odnos. O novostih ostaja navihano skrivnostna.

Kmalu se na male ekrane vrača druga sezona izjemno uspešne oddaje Moj dragi zmore. Ali letos pripravljate kakšno novost? Vedno pripravljamo kaj novega, to je naše osnovno vodilo! Tudi najin odnos z Mihijem je rastel, pravzaprav se vse stopnjuje. Ko tak dinamičen, da ne rečem varietejski, format enkrat vzameš za svojega, si lahko varno dovoliš več kot prej – in točno veš, kaj moraš spremeniti, da bo prihodnja sezona še boljša. V drugo smo tako vkorakali z res velikanskim ustvarjalnim veseljem in mislim, da lahko obljubimo še bolj luštne oddaje kot prej. Konkretnih novosti najraje ne bi omenjala, naj bodo gledalci kar lepo presenečeni, haha!

Imate pred prvo oddajo kaj treme? Seveda, vedno je z mano občutje, ki mu pravim pozitivna trema. Sumim, da se človek tega nikoli zares ne znebi, pravzaprav se ga tudi ne bi rada. Karkoli te žene k temu, da si boljši, je še kako dobrodošlo. Ko začne adrenalin pešati, to ni več to, kajne? Ko začutim adrenalin, me to ponavadi samo spomni, kako rada počnem to, kar počnem!

Lani smo opazovali Nino "kameleonko" – različni stajlingi, pričeske, vsakič ste bili pravo presenečenje. Takšne preobrazbe so pravzaprav sanje vsake ženske … Najbrž res, haha! V prvi sezoni sem imela nekaj stajlingov, ki so bili po mojem mnenju med najboljšimi v mojem življenju. Če imaš na voljo tako sijajno ekipo na čelu z Barbaro Plavec, je res užitek delati in biti pozoren na vsako zadnjo podrobnost. Je pa treba svoj čas pred ogledalom vedno odmerjati ali pa se v tej smer vsaj malo potruditi. (smeh) Da ne zmanjka časa za druge, zares pomembne reči.

V oddaji imajo ženske glavno besedo. Moški so samo srečni ali nesrečni izvajalci. Lahko prek igre opazite, kdo doma nosi hlače oziroma ima glavno besedo? Pogosto. Imate prav, da je med snemanji zanimivo opazovati dogajanje v zaodrju, kjer se res vidi, kdo pri posamezni hiši nosi hlače. Lahko bi rekla, da se zdijo glede tega ženske nasploh v prednosti. V zakulisju je bilo kar nekaj dragih pošteno oštetih, ker niso zmogli! Nekaj od teh ubožcev si je prislužilo moje iskreno sočutje, saj je bilo vendar videti, kot da so ves čas v vojski !(smeh) No, smo imeli pa tudi krasne pare, ko sta partnerja zgledno sodelovala. In moram reči, da takšni pari tudi največkrat zmagajo. Še kako pomembna sta tudi strategija in poznavanje zmožnosti svojega izbranca. Kar nekaj so jih njihove boljše polovice do zdaj precenile, nekaj pa tudi grdo podcenile!

Malo za šalo: kako prizanesljivi bi bili do svojega partnerja, če bi se znašla v vlogi tekmovalcev? To vprašanje sem že večkrat dobila in vedno pravim, da moj dragi zmore vse! Je pa on zame nasploh taka avtoriteta, da bi ob takih dilemah mnogo prej razmišljala v smeri: "Če ga jaz zdaj pošljem na depilacijo, koliko jih bom potem doma slišala …" (smeh)

Najprej resničnostni šov, zdaj še spretnostni šov. Videli ste veliko tekmovalcev. Ste si v tem času ustvarili sliko o tem, koliko smo Slovenci pripravljeni tvegati za denar? Oh, seveda je ogromno odvisno od višine nagrade! Glede tega smo Slovenci zelo racionalni. Ampak mislim, da gre pri Moj dragi zmore za neko kombinacijo obojega. K nam se pari pridejo igrat – pogosto so neobremenjeni in si kar veliko upajo. Mislim, da je to celo največja razlika med to oddajo in recimo Big Brotherjem, kjer sta šteli samo dve stvari: slava ali denar. Mnogo manj je bilo razigranosti in želje po zabavi. Našo oddajo nasploh preveva veseljaški duh, mogoče tudi zato, ker so igre tako zabavne in izzivi niso preveč težki ali preveč bizarni. Rada rečem, da pri Moj dragi zmore ohranjamo retroprijaznost. (smeh) Ali pa recimo temu ljudsko spodobnost oddaj iz časov, ko je kraljeval recimo Mito Trefalt!

Koliko spontanosti si lahko z Mihom Brajnikom privoščita med oddajo? Je vse del scenarija? Uf, zelo sva spontana! Scenarije sicer pišemo jaz, moj Jure (Jure Aleksič, op. a.) in Miha, nad vsem skupaj pa bdi urednica Simona Stražišar. Vendar med oddajo včasih vseeno prevlada tisti spontani moment, na plano pridejo vse najine improvizatorske sposobnosti. Te zna Miha pri meni zelo dobro sprovocirati. (smeh) Kar je seveda super, v takšnih trenutkih znava marsikaj povsem spontano nadgraditi in se potem na ta račun glasno krohotava še kako uro po oddaji. Z Mihom je super delati, oba sva hitra, procesorja nama hitro delata, zato je takšnega improviziranja lahko vedno več.

Veliko se govori o tem, kako pomembna je v šovbiznisu zunanjost. Koliko vam pri tem pomagata joga in meditacija? Ste zaradi take vadbe bolj "skulirani", sproščeni? Ja. Nemogoče je najti dovolj mogočne superlative, da bi opisala učinke tako joge kot meditacije na človekovo življenjsko moč. Tistim, ki se mogoče še malo obotavljajo, lahko obljubim, da sta joga in meditacija nekaj najboljšega v vesolju. Vsak dan znova te pomladita in prerodita. Kjerkoli si šibek, točno tam te podpreta in ti dasta nov zagon! Ob tem ti pomagata odkriti največje napake. Še kako kmalu te vljudno spomnita, da je treba še marsikaj postoriti! S skoraj vsakodnevno vadbo mi tako uspe nekako uravnotežiti ta turbulentni, pogosto tudi zelo surovi svet šovbiznisa s svojo občutljivo in pogosto kar malo prestrašeno notranjostjo. Tega občutka notranjega miru ne bi zamenjala za noben oder, nikoli!

Delujete polni energije, samozavestni in pozitivni. Kaj se skriva za to lupino? Kaj vas ponavadi spravi v slabo voljo? Oh, seveda me kdaj kaj prizadene, saj vendar nisem terminator, da me ne bi, haha! Trudim se, da bi bila čustveno čim bolj uravnovešen človek, ampak pozor: uravnoteženost pomeni, da ne sme biti prevelikih odklonov ne v eno ne v drugo smer. Kdor visoko leta, nizko pade, pravi moj še posebej ljubi slovenski pregovor. Ko govorimo o močnih čustvih, velja to še dvakrat bolj! No, vprašali ste me, kaj me najbolj prizadene. Še vedno me najbolj prizadene mučenje živali v prehrambne in industrijske namene, ta brutalna veriga smrti mi vsak dan znova pride do živega. S tem zelo težko živim, gre za resnično velikansko opeko v mojem življenjskem nahrbtniku.

Za medije se ne razprodajate, so obdobja, ko se popolnoma medijsko izklopite. Kaj počnete takrat? Takšna obdobja se mi zdijo koristna, praviloma trajajo nekaj mesecev, včasih tudi kako leto. Tak odmor me vedno prerodi, pa tudi trg si malo odpočije od mene, haha. Takrat se zaprem v udobni kokon svoje sobe, meditiram, se še več ukvarjam z jogo in tudi ogromno berem. To me napolni.

Ampak samo od tega se ne da živeti ... Ja, ampak ko si večino dneva v položaju lotosa, tudi ničesar ne potrebuješ, haha! Saj vem, malce karikiram, ampak mislim, da se moramo vsi skupaj pospešeno začeti učiti tega, da potrebujemo bistveno manj, kot mislimo.

Ta dva svoja glavna svetova, torej jogo in šovbiznis, ste za trenutek združili v najnovejšem videospotu za skladbo Čist smooth... (zažari) Tako! Odločila sem se, da bom za šalo izpostavila ta kontrast – na eni strani z bleščicami posuta Nina, povsem urejena in naličena, na drugi strani pa nenaličeno dekle v trenirki, ki s pomirjenim nasmeškom na obrazu meditira na neki skali. Morda sem hotela s tem malo nakazati, kakšna iluzija je lahko ta kričeči svet šovbiznisa. V drugače zelo spevni, povsem pop pesmi sem hotela povedati, da se moramo začeti manj ukvarjati s svojo zunanjostjo in več z notranjostjo. To je eden od ciljev, ki sem si jih zadala. In pri tem mi ne gre slabo: začetki malih gubic me ne spravljajo v slabo voljo. (smeh)

Potem praznovanje okrogle obletnice za vas ni bil noben bavbav ... Ne, sploh ne! Ne skrivam svojih let, trideset jih imam že pod kapo! Je pa res zanimivo, ko pogledam kakšno fotografijo, ko sem bila stara dvajset let. Ob takih primerjavah se res vidi, kako se s časom spremeni cela fiziognomija. Res je, danes sem deset let starejša kot takrat, ampak nič hudega! V teh desetih letih sem bila deležna take eksplozije izkušenj, da sem hvaležna za čisto vsako od njih. Osrečuje me to, da je življenje z malce truda najboljši mogoči poligon za rast in učenje. Vsak dan se trudim izvedeti kaj novega. In več ko vem, bolj očarljiv se mi zdi ta svet okoli mene. In potem moram izvedeti še več. To je pravzaprav neke vrste spirala. (smeh)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin