Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2014,
13.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 21. 8. 2014, 13.16

8 let, 5 mesecev

Luksemburški premier se bo poročil z dolgoletnim partnerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Luksemburški premier Xavier Bettel, ki se bo s partnerjem poročil prihodnje leto, bo najbrž med prvimi, ki bodo uveljavili pravice, ki jih prinaša novosprejeti zakon o homoseksualnih porokah.

Luksemburški premier Xavier Bettel je v intervjuju za LA Times izjavil, da ga je njegov dolgoletni partner, ko je prišel na oblast, zaprosil za roko. Privolil je, je še povedal v pogovoru, vendar datuma poroke ni razkril.

Premier, ki svoje spolne usmerjenosti ni nikoli skrival, je z belgijskim arhitektom Gauthierjem Destenayem v zvezi že od leta 2010, pred časom pa je dejal: "Živimo samo enkrat, zato ne želim ničesar skrivati."

Dodal je, da njegova homoseksualnost ne igra nobene vloge pri opravljanju njegovih političnih nalog. "Nikoli nisem nastopal kot gejevski kandidat. Ljudje niso glasovali zame na podlagi tega, ali sem gej ali heteroseksualec."

Skrivna poroka v Belgiji? Pred meseci se je šušljalo, da sta se premier in njegov partner Destenay na skrivaj poročila v Belgiji, saj do pred kratkim v Luksemburgu istospolne poroke niso bile mogoče.

A kot kaže, to ne drži, Bettel je to tudi jasno zanikal, hkrati pa pritrdil, da lahko poroko pričakujemo prihodnje leto. Prej v Luksemburgu to ne bi bilo mogoče, saj bo novi zakon o istospolnih porokah začel veljati 1. januarja prihodnje leto.

Ne spreglejte