Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 14.36

8 let

Vprašanja, ki mu gredo najbolj na živce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To je članek o tem, kako bo vajino razmerje odslej bolj harmonično in uspešno. Saj ga boste končno nehali najedati s tistimi vprašanji. Ne veste, katerimi?

Priznajte si, ženske imajo tako moč, ali bolje, sposobnost komunikacije, ki prepogosto zaide na spolzki teren najedanja. Zelo uspešen način je tudi postavljanje vprašanj, za katera prepogosto vemo, da nimajo ustreznega odgovora, ampak imajo namen sitnarjenja, včasih iskanja pozornosti, pogosto pa delujejo bolj kot trditev ali celo očitek. Pa poglejmo, katera so tista vprašanja, ki se prepogosto znajdejo v jezikovnem repertoarju številnih partneric in za katera vam svetujemo, da jih v prihodnosti izbrišete iz svojega slovarja. Ali imam veliko zadnjico? Pri tem odgovoru pravzaprav ne pričakujete resnice, temveč vljudno laž ali celo poklon. Če menite, da je vaša zadnjica (pre)velika, da so kavbojke, ki ste jih veselo nosili še lani, nesramno pretesne, je morda prišel čas, da se sprijaznite s kruto resnico, da bo treba malo več potelovaditi in se morda odpovedati kakšnemu koščku čokolade. Zakaj me nikoli ne poslušaš, ko ti govorim? Ker ne kima ob čisto vsakem vašem stavku, še ne pomeni, da vas ne posluša. Če pa je slučajno res odtaval s svojimi mislimi in vidite, da ni pri stvari, raje izberite drug trenutek, ko bo bolj pripravljen na vaše pripovedovanje. Če je pogovor nujen, ga tako vprašanje ne bo streznilo, ampak samo še dodatno odvrnilo od pogovora. Poskusite pritegniti njegovo pozornost z vprašanji, ki ga bodo prisilila k sodelovanju, na primer: "Kaj pa ti misliš o tem?", "Kako bi ti naredil na mojem mestu?" Koliko ljubic si imel pred mano? Če se sam ne bo pohvalil, ne potrebujete tega podatka. Zdaj je vaš in pri tem naj tudi ostane. Raje poskrbite, da ga boste znale omrežiti za vedno.

Koliko alkohola si spil? Nima smisla, ker vam tako in tako ne bo povedal po pravici. Zakaj? Ker ve, da mu jih boste napeli.

Ali je bila tvoja nekdanja boljša v postelji kot jaz? Ali si želite odgovora? Pomislite, kako bi sami odgovorili, če bi vas on vprašal, ali se znajde bolje kot vaš bivši. Poskrbita raje, da bo vajin seks vedno boljši in predvsem vedno bolj inovativen.

Kdaj boš prišel domov? Seveda bi najraje slišali, da bi rekel: kmalu, čim prej. A sami dobro veste, da ne bo tako, ker ga poznate in dobro veste, da zna zajadrati dolgo v noč. Saj ste ga to vprašali prav zaradi tega, kajne?

Zakaj si tako tiho? "Zato, ker nimam kaj povedati," bi bil mogoče njegov odgovor. Velikokrat pa vam bo le iskreno odgovoril: "Nič, nekaj razmišljam," a kaj, ko ga boste v trenutku napadle z naslednjim vprašanjem:

O čem razmišljaš? Težko vprašanje, na katero težko odgovorimo, saj znamo včasih ljudje odtavati kar tako brez določene miselne niti. Pustite ga, naj odtava, moški potrebujejo nekaj časa, da sprostijo svojo glavo, prižgejo televizijo in preprosto "odklopijo". Tako kot je včasih moški – lovec, ko se je vrnil z lova, ure in ure strmel v ognjišče, zdaj to počne s televizijo. Moški in ženske delujejo različno, imajo drugačne potrebe, zato jih spoštujmo. Poskušajte jih razumeti, življenje bo potem veliko lažje. Svoje misli vam bo zaupal v pravem času in trenutku – ko bo sam čutil, da je pripravljen.

Kam vodi najin odnos? Če se videvate že kar nekaj mesecev ali bolje vsaj eno leto, potem s tem vprašanjem ni nič narobe. Če boste kaj takega izdavili že po nekaj zmenkih, bo kmalu obrnil pete in odšel – hitro kot blisk.

Zakaj ne smem zraven? Zato, ker moški potrebuje tudi samo moški družbo, da reče kakšno "po moško". So stvari, ki jih moški lahko počne in govori samo skupaj s svojimi moškimi prijatelji. Po moško. Saj razumete, kajne?

Ali kdaj sanjaš o seksu z drugimi? Še eno bizarno vprašanje. Seveda je sanjal o seksu z drugimi, in to večkrat in v različnih položajih.

Ne spreglejte