Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2013,
15.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odnosi

Torek, 26. 11. 2013, 15.18

8 let

S čim greste partnerju na živce?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če bi vas kdo vprašal, kaj vam gre pri partnerju na živce, bi bil seznam odgovorov verjetno zelo dolg. Če se vprašate, s čim greste vi partnerju na živce, pa nenadoma ne najdete odgovora, kajne?

Preberite si seznam nekaterih najbolj pogostih vedenjskih navad, ki jih pri sebi lahko popravite, in poskrbite, da bo med vama spet zavladala harmonija.

Vmešavate se v njegove telefonske pogovore Saj poznate tiste trenutke, ko ima partner res pomemben telefonski pogovor, med katerim mora sogovorniku na drugi strani zbrano odgovarjati na vprašanja, vi pa mu prišepetavate odgovore, se hihitate in ga morda celo poskusite požgečkati? No, to ni ne vljudno ne zabavno, ampak moteče in lahko po koncu telefonskega pogovora pripelje celo do prepira - tega pa si verjetno niste želeli.

Pustite ga, naj spije Gre za malenkost, ki pa vseeno kravžlja živce. Vsi vemo, da ne moremo govoriti, medtem ko pijemo vodo, a nekateri na to pozabijo, ko se poskuša odžejati partner, in ravno takrat želijo svoj odgovor na zastavljeno vprašanje. Če ste med temi nestrpneži, dajte vendar človeku čas, da se v miru napije vode, saj gre le za minutko.

Moteč parfum Polivanje s parfumom ali uporaba (pre)močnih vonjav nekaterim pač ni všeč. Medtem ko sami mislite, da nežno in lepo dišite, lahko partnerja vaš vonj ali njegova intenzivnost odbija. Brez skrbi, če tega ne boste opazili, vam bo povedal sam, in to je nekaj, kar lahko razumete in upoštevate. Naslednji korak naj bo skupno izbiranje parfuma za vas!

Mlaskanje To ni kot smrčanje v spanju, ko niti ne vemo, da smrčimo. Mlaskanje pri hrani, cmokanje, srebanje juhe in podobno so stvari, ki jih počnemo pri polni zavesti, čeprav zanje ni pravšnjega izgovora. Takšno vedenje za mizo lahko razumemo pri otroku, sicer pa se zna zgoditi, da bomo pri mizi partnerju večkrat "stopili na živec" in pokvarili romantično večerjo, ki smo se je tako zelo veselili.

Nalezljiva živčnost Če ste med ljudmi, ki svojo nemirnost ali nestrpnost radi pokažete s celim telesom, tako da pokate členke, klikate s kemijskim svinčnikom, si grizete ustnice in nohte ali potresavate z nogami, da se trese ves kavč, potem morate vedeti, da se bo oseba poleg vas nalezla vaše živčnosti. Ne samo to, celo prepirljiva lahko postane in zadirčna, vsekakor pa zagotovo ne bo cvetela od dobre volje. Seveda to še ne pomeni, da morate vi svojo sabo voljo skrivati, lahko pa najdete kakšen drug ventil, da jo sproščate, partnerja pa raje prosite za pogovor.

Ja, ampak Reakcija "ja, ampak ...", ko vam partner navdušeno razloži svojo novo idejo, je negativna in ubije v človeku vsako upanje, pa čeprav imate dober razlog, saj ste pač realna osebnost - za razliko od partnerja, ki je po vašem mnenju sanjač. Kakorkoli, ne počnite več tega in negativizem zamenjajte za pozitivno reakcijo ali pa modro molčite. S svojim treznim razmišljanjem bi morda partnerju radi prihranili razočaranje, a vseeno to naredite z občutkom.

Zlepljeni ste z mobilnikom Če ste oseba, ki se ne more odlepiti od svojega pametnega mobilnika ali tabličnega računalnika, ker preprosto morate ves čas ohranjati stik s svetom, morda sploh ne boste opazili, da partnerja zanemarjate, ko sta skupaj, ker ste prezaposleni s klikanjem. To lahko drugega zelo boli, zato odložite presneto reč in se posvetite partnerju. Če bo gorelo, bodo poklicali gasilce, ne vas.

Ne spreglejte