Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2021,
10.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

personalizirana poročna darila personalizirana darila za božič personalizirana darila za otroke personalizirana darila PR članek

Ponedeljek, 1. 11. 2021, 10.00

2 leti, 5 mesecev

Personalizirana darila imajo večji in globlji pomen kot navadna darila

Oglasno sporočilo

Personalizirana darila so relativno nov koncept obdarovanja z osebnimi, promocijskimi ali poslovnimi darili. Personalizirana darila predstavljajo individualni pojem kot besedo, kjer se določeni izbrani osebi nekaj podari, in sicer najpogosteje glede na značaj določene osebe oz. glede na njen življenjski slog.

Tako personalizirana darila zelo pogosto nosijo ime obdarovane osebe, izbrano imajo lahko točno določeno barvo, napisano misel, posvetilo ali logotip najljubše glasbene skupine oz. športnega kluba obdarovanca.

Za personalizirano darilo se največkrat odločimo ob posebnih priložnostih, praznikih, obletnicah, okroglih jubilejih, nagradah ob življenjskih dosežkih, mejnikih ali drugih pomembnih priložnostih. Zaradi tega ima tovrstno personalizirano darilo velikokrat globlji in večji pomen kot navadno darilo. Personalizirana darila največkrat podarimo osebam, ki so za naše življenje pomembne in so nam blizu na različnih življenjskih poteh oziroma prek sorodstva ali v poslovnem svetu.

Poznamo več vrst personaliziranih daril, kot so personalizirana poročna darila, personalizirana darila za rojstni dan, personalizirana darila za božič, personalizirana darila za otroke in personalizirana darila za novorojenčke. Dober primer so personalizirana darila za rojstni dan, kar pomeni, da bomo določeni osebi, ki praznuje rojstni dan, podarili personalizirano skodelico z njenim imenom in posvetilom.

personalizirana-darila | Foto:

Personalizirana poročna darila morajo biti izbrana glede na zakonca

Personalizirana poročna darila so lahko včasih velik strošek in stres. Taka darila je zelo težko izbrati. V osnovi je treba dobro poznati ozadje obeh mladoporočencev ter povabljenih gostov, saj poroka praviloma velja za enkraten in največji življenjski mejnik ob rojstvu otroka. Za najprimernejša poročna darila veljajo tista, ki bi lahko koristila obema zakoncema v njunem zakonskem stanu.

Darila za poroko je treba zelo natančno izbrati, med najbolj priljubljenimi lahko naštejemo primer storitve ali izdelka. Primer personaliziranega poročnega darila je lahko personalizirana skodelica, brisača ali kakršenkoli predmet, ki bi omogočal zapis začetnic njunih imen. Če mladi par gradi stanovanje, se za poročno darilo svetuje stvar, ki bi lahko koristila njunemu novemu domu. Personalizirana poročna darila se morajo v svojem namenu izkazovati za nekaj več in morajo biti nekaj posebnega, saj je končni namen to, da si vsi udeleženci poročnega dogodka zapomnijo poročni dan. Personalizirana poročna darila poleg obdarovanja obeh mladoporočencev vsebujejo tudi obdarovanje svatov, ki so bili udeleženi na poročni slovesnosti in ki se jim največkrat v zahvalo za udeležbo podari spominski obesek ali poročno fotografijo mladoporočencev.

personalizirana-porocna-darila | Foto:

Personalizirana darila za rojstni dan poskrbijo za vsakoletno praznovanje

Personalizirana darila za rojstni dan morajo biti vedno izbrana po meri slavljenca. Darila za rojstni dan tako najpogosteje podarjamo ob osebnem prazniku, največkrat pa izbiramo glede na namen in doseženo starostno kategorijo.

Personalizirana darila za rojstni dan so velikokrat vsakoletna skrb, ker nam primanjkuje idej, kaj kupiti osebi za rojstni dan. Na trgu danes najdemo širok izbor daril za rojstni dan, ki so lahko primerna za družinske člane in prijatelje, in sicer vse od različnih darilnih setov do drobnih predmetov s posvetilom ter daril, posebej namenjenih moškim ali ženskam. Tako imamo personalizirana darila za rojstni dan, ki so namenjena posebej za mamo, očeta, babico, dedka, prijatelje ali sodelavce.

Prav tako imamo darila za rojstni dan, ki lahko obhajajo okrogle ali pomembne obletnice, kot je polnoletnost, okrogle številke, abrahama ali morebitno stotico. Za mamo lahko na primer pripravimo personalizirano darilo za rojstni dan v obliki različnih paketov, saj nas na mame vedno veže posebna vez in se ravno zaradi tega še toliko bolj potrudimo pri primerni izbiri personaliziranega darila. Posebej zanimivo darilo je lahko personalizirana skodelica, ki lahko vsebuje posebno posvetilo, ki bo izbrano osebo ob pitju toplega čaja ogrelo še pri srcu.

personalizirana-darila-za-rojstni-dan | Foto:

Personalizirana darila za božič naj poskrbijo za toplino in povezovanje

Personalizirana darila za božič ali novo leto vedno poskrbijo za uspešen konec leta z željami po še boljšem v novem letu. Personalizirana darila za božič ali novo leto lahko velikokrat povezujemo tudi s prihodi svetih treh mož v decembru. Darila za božič praviloma nosi mitološko bitje Božiček, ki so mu še posebej naklonjeni otroci, ki čakajo na njegova personalizirana darila pod smrekico. Velikokrat pri prenosu personaliziranih daril za božič mitološkemu bitju pri zavijanju pomagajo tudi starši otrok in drugi decembrski skrbniki.

Glavno sporočilo darila za božič je dejstvo, da mora darilo v svojem pomenu predvsem povezovati in poskrbeti, da morebitne skrbi ob tovrstnem obdarovanju vsaj za nekaj trenutkov izginejo ali so potisnjene v ozadje. Med zanimivejšimi darili za božič lahko omenimo različne plišaste igrače, arkadne igre, puzzle, računalniške igre in koristne praktične stvari, kot so personalizirane skodelice, USB-ključi, zapestnice, vžigalniki, pisala, stenske ure in podobno. Končni namen personaliziranih daril za božič je predvsem v obdarovanju z osebo noto, saj božič velja za čas povezovanja, odpuščanja in druženja z najdražjimi. Zanimiva personalizirana darila za božič se zelo pogosto podarjajo tudi med različnimi poslovnimi partnerji, poskrbijo pa za medsebojno spoštovanje in obdarovanje ob poslovnih uspehih v preteklem letu.

personalizirana-darila-za-bozic | Foto:

Personalizirana darila za otroke ali novorojenčke prinašajo srečo vsej družini

Personalizirana darila za otroke največkrat kupujemo ob njihovih rojstnih dnevih, posebnih dogodkih, uspehih in v času prihoda treh svetih mož. Posebnost otrok je njihova hiperaktivnost, zato je treba personalizirano darilo za otroke prilagoditi njihovim osnovnim interesom in značaju določenega otroka. Personalizirana darila za otroke vedno prinesejo veliko smeha in sreče vsej družini. Otroška populacija tako najpogosteje dobi različne igrače, uporabne predmete ali računalniške igre.

Pri nakupu personaliziranih daril za otroke je treba biti pozoren tudi na kakovost in varnost izdelka, saj se ob današnji poplavi izdelkov na trgu velikokrat zgodi, da materiali različnih igrač ali daril vsebujejo za otroka nevarne snovi, določena barvila ali poceni uporabljene materiale, ki so lahko zdravju škodljiva, zaradi česar veljajo za neprimerne. Priporočeno je, da se pri nakupu upoštevajo predvsem evropske deklaracije o kakovosti določenega izdelka.

Dober primer darila za otroka je lahko personalizirana skodelica, ki lahko vsebuje napisano ime uporabnika. Personalizirana darila za novorojenčke veljajo za posebno obliko pozornosti, saj prihod novega družinskega člana na svet velja za veliko stvar. Velikokrat se zgodi, da mamica in očka ob rojstvu ali pri krstu dobita veliko klasičnih daril v obliki plenic ali otroških oblek, zato je pri darilih za novorojenčke priporočljivo biti čim bolj izviren. Za malčke so tako lahko izvirna darila, ki so narejeni iz naravnega in obnovljivega materiala ter niso nevarna za dojenčkovo zdravje. Takšen primer so lahko otroške stekleničke z imenom v pisani obliki ali v vnaprej pripravljenem darilnem setu. Darila za novorojenčke morajo otroka spodbujati h kreativnosti, radovednosti, prostorski predstavi, učenju novih stvari in pridobivanju logičnega razmišljanja.

Personalizirana darila: na trgu imamo pestro in široko izbiro različnih daril

Personalizirana darila na splošno vedno veljajo za nekaj posebnega. Personalizirana darila za poroko, rojstni dan, božič, otroke ali novorojence predstavljajo širok spekter možnosti obdarovanja čez vse koledarsko leto, zato je treba biti pri izbiri personaliziranih daril še posebej iznajdljiv in razumen na več načinov. Personalizirana darila tako zahtevajo tudi kanček ustvarjalnosti in domišljije, saj včasih pravo personalizirano darilo lahko pomeni bistveno več, kot če smo določeno darilo preplačali in pri končnem prejemniku ni vzbudilo zadovoljstva. Zato pri nakupu personaliziranih daril priporočamo, da preverite več virov ter da pri nakupu zaupate svojim mislim, srcu in izberete najboljše personalizirano darilo, ki bo razveselilo končnega prejemnika.

personalizirana-skodelica | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte