SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osem trikov, kako izbrati popolno darilo

4

termometer

Izbiranje popolnega darila je podobno detektivskemu delu - naučiti se morate opaziti podrobnosti in sklepati iz na videz nepovezanih dejstev.

Obdarovanje je čudovita stvar, a je hkrati tudi eno najbolj stresnih opravil. Izbiranje daril, pa naj gre za praznična, rojstnodnevna ali katerakoli druga, je prava muka, ko se znajdemo pred dejstvom, da nimamo pojma, kaj si obdarovanec želi oziroma kaj bi mu bilo všeč.

Situacija pa ni brezupna. Še vedno se lahko iz zmedenega nakupovalca brez idej prelevite v tistega, ki slovi po tem, da vedno prinese najboljše darilo. Nekaj trikov, kako to doseči, je zbrala podjetniška revija Inc., v teh dneh pa vam bodo zagotovo prišli še kako prav:

1. Bodite pozorni na stvari, ki si jih radi privoščijo Vsakdo ima kakšno razvado oziroma šibkost, ki se ji ne more upreti, pa naj gre za sladkarije, masaže ali steklenico dobrega vina. Bodite pozorni na to, kaj si vaš obdarovanec rad privošči ne glede na to, ali je sicer precej varčna oseba. To so lahko odlični namigi za darilo.

2. Pomislite na darila, ki jih podarjajo Zelo pogosto so darila, ki jih kupujemo, takšna, da bi si jih želeli tudi sami. Zato pomislite, kakšna darila ste do zdaj dobili od vašega obdarovanca in kaj je podarjal drugim ljudem. Prav v njih se lahko skrivajo njegove resnične želje.

3. Poiščite notranje vire informacij Preprosto, a učinkovito: prijatelje, partnerje oziroma družino obdarovanca povprašajte, kaj si po njihovem mnenju želi oziroma česa bi se najbolj razveselil. Zelo verjetno boste dobili kakšno idejo, ki se je brez poizvedovanja ne bi nikoli domislili.

4. Upoštevajte njihov slog Preden kupite darilo, razmislite o tem, kakšen slog je vašemu obdarovancu najbližje – katere barve izbira za svoja oblačila ali stanovanje, ali ima rad minimalizem ali bogato okrašene stvari in podobno. Tako boste imeli več možnosti, da boste zadeli obdarovančev okus in se izognili popolnoma zgrešenemu nakupu.

5. Kaj jih zabava? Kaj vaš obdarovanec počne v prostem času? Če rad potuje, razmislite o kakšni priročni potovalni potrebščini, če rad kuha, mu bosta zagotovo všeč vrhunsko oljčno olje ali dober nož … Razmislite o njegovih hobijih in stvareh, ki so zanje potrebne.

6. Podarite izkušnjo namesto predmeta Darilni bon za večerjo v vrhunski restavraciji, razvajanje v wellnessu ali izlet za konec tedna so izjemna darila, če so to stvari, v katerih obdarovanec najbolj uživa. Zato se pri izbiri daril ne omejujte le na predmete.

7. Zasledovanje po družabnih omrežjih Preglejte obdarovančeve profile na Facebooku, Twitterju, Instagramu in drugih omrežjih – če je aktiven uporabnik, je tam gotovo pustil kakšne namige, kaj mu je všeč oziroma kaj si želi.

8. Izkoristite svoje prednosti Ste tisti v družbi, ki ve največ o elektronskih napravicah, filmih, knjigah ali vinih? Uporabite svoje znanje in izberite darilo, ki je po vašem mnenju za obdarovanca najbolj primerno, a sam nanj ne bi niti pomislil oziroma ga ne bi znal izbrati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin