Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
15.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 15.56

8 let

Začetek newyorškega tedna mode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes se je v New Yorku pričel teden mode, ki je v mesto privabil številna velika imena modne industrije, ki se bodo predstavila s svojimi jesensko-zimskimi kolekcijami.

Newyorški teden mode, ki je naznanil začetek modne sezone, po velikosti in glamurju prav nič ne zaostaja za svojimi predhodniki. Na modnih revijah se bodo predstavila tudi največja modna imena, ki bodo svoje kolekcije za jesen/zimo 2008 razkazovala v manhattanskem Bryant Parku. V New York so tudi že prispele številne slavne osebnosti, željne svojega koščka mode Velikega jabolka. Največji dogodek včerajšnjega večera, ki je v newyorški dvorani Gotham Hall otvoril modni teden, je bila enkratna modna revija Future Fashion (Moda prihodnosti), na kateri so se z unikatnimi kreacijami predstavili Marc Jacobs, Stella McCartney, Jil Sander, Burberry, Ralph Lauren, Calvin Klein, Donna Karan, Narciso Rodriguez in Versace. Modni spektakel naj bi s promocijo obnovljivih, ponovno uporabnih in proti-onesnaževalnih materialov pripomogel k večjemu zavedanju o etničnih vprašanjih, ki se tičejo mode. Vse kreacije, ki so jih razkazovale supermanekenke Jessica Stam, Anouck Lepere in Coco Rocha, so bile namreč izdelane iz organskih, okolju prijaznih materialov.

Danes se bo temperatura dogajanja še nekoliko dvignila, saj se bodo s svojimi kolekcijami med drugim predstavili tudi Rag & Bone, Sue Stemp, Perry Ellis, Erin Fetherstone in Max Azria. Azira bo v tem tednu svoje stvaritve poslal na modno pisto kar trikrat – njegova težko pričakovana oživitev modne znamke Herve Ledger bo na ogled v soboto, medtem ko se bo s svojo istoimensko kolekcijo predstavil v ponedeljek.

Newyorški modni teden bo gostil tudi modno oblikovalko Charlotte Ronson, ki se bo predstavila s kolekcijo, ki jo je navdihnila britanska igralka Jane Birkin. Najljubša kreatorka Nicole Richie in dvojčic Olsen bo imela na svoji predstavitvi glasbeno spremljavo, za katero bo poskrbela njena sestra dvojčica, hollywoodska DJ-ka Samantha Ronson. V nadaljevanju modnega tedna pa si bodo posebno pozornost zaslužili velikani med modnimi kreatorji, kot so Diane Von Furstenberg, Jonathan Saunders, Calvin Klein in Zac Posen.

Ne spreglejte