Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2008,
18.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 18.49

8 let, 3 mesece

Veronika Jeanvie se predstavi v Los Angelesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V ponedeljek so bile na losangeleškem tednu mode vse oči uprte v Veroniko Jeanvie, prvo ukrajinsko modno oblikovalko, ki se je predstavila v ZDA.

28-letna modna kreatorka je bila na svoji modni reviji v Los Angelesu pod hudim pritiskom – ne le, da je bila prva Ukrajinka, ki se je predstavila v ZDA, ampak se tudi njen mentor, Paco Rabanne, njenega prvenca ni mogel udeležiti. Vendar je pozitivna Veronika povedala: "Povsem normalno je, da smo živčni, ampak danes bo vse OK.« O svojem mentorju Rabannu pa je dejala, da je njen »duhovni oče« in še dodala, da je »pravi genij, velika osebnost v modnem svetu in dober prijatelj." Ocean, nebo in zelenje za navdih Ukrajinska kreatorka se je s svojo novo kolekcijo predstavila že na pariškem tednu mode v januarju, za svoj prvi nastop na ameriških tleh pa je oblikovala še nekaj dodatnih barvitih kreacij. Navdih za ustvarjanje je našla v naravi – ocean, nebo in zelenje je bilo tisto, kar se ji je najbolj vtisnilo v spomin, ko bila na počitnicah v Angliji in Franciji. Velik vpliv na njeno delo pa je imel tudi Rabanne s svojimi oblekami, izdelanimi iz okroglih kovinskih diskov, s katerimi je leta 1966 povzročil pravo senzacijo. Veronika je povedala: "Uporabljam tako kovine kot tudi mehke materiale, s čimer želim ustvariti kontrast, ki ponazarja, da so ženske močne in mile obenem."

Manekenke so bile odete v razkošje svetlečih tkanin, od srebrnih in zlatih vročih hlačk, pa do tesno prilegajočega zlatega bodyja v kombinaciji z neke vrste verižno srajco. Oblačila so prekipevala od živahnih barv – fluorescentno roza, turkizne, zelene, škrlatne in modre, z dodatki srebrne in zlate. Veronika je svojo izkušnjo na ameriški zahodni obali opisala z besedami: "Los Angeles je mesto sonca in pozitivne energije, je mesto sanj."

Ne spreglejte