Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.54

7 let, 12 mesecev

Tudi Slovenci med svetovno frizersko elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
London je v preteklem tednu v Royal Albert Hallu gostil enega najprestižnejših frizerskih dogodkov na svetu, katerega del je bil tudi priznan slovenski frizer Stevo Pavlovič.

Prestižni dogodek Alternative Hair Show, na katerem je že 32. leto zapored sodelovalo 20 skrbno izbranih frizerskih mojstrov z vsega sveta, v prvi vrsti temelji na dobrodelnosti, saj s prodajo vstopnic zbirajo sredstva za poseben sklad, ki pomaga otrokom in družinam otrok, ki se bojujejo z levkemijo. Tako so s prodajo vstopnic na letošnji izvedbi šova v enem večeru za dober namen zbrali kar 270 tisoč evrov.

Pot do mesta med dvajseterico, ki se enkrat letno predstavi svetovni eliti, nikakor ni lahka, a smo imeli Slovenci kljub temu tudi letos svojega predstavnika. To je bil priznani slovenski frizer Stevo Pavlovič, ki se je omenjenega dogodka kot povabljenec udeležil že četrtič in s tem potrdil, da lahko tudi Slovenci, ki nas, kot nam je v krajšem pogovoru dejal tudi sam, nekoliko omejuje majhen trg, prebijemo med svetovno frizersko elito.

Dogodku ekskluzivnost daje namreč prav dejstvo, da se frizerji nanj ne morejo prijaviti, saj je vstop med elito tistih 20 frizerjev, ki se znotraj frizerskega šova predstavijo s skrbno načrtovanim performansom, pogojen s povabilom organizatorjev.

V iskanju ravnovesja Letošnji Alternative Hair Show je zaznamovala tema ravnovesje, ki so ji morali, tako kot vsem preostalim temam v več kot 30-letni zgodovini omenjenega dogodka, skozi svoje kreacije slediti vsi sodelujoči frizerji.

A nastop na tem dogodku se ne vrti le okoli samih pričesk, ki jih skozi svoj kreativni tok snuje frizer, temveč ima več dejavnikov, kamor se uvršča tudi izbira pravih oblačil za čim boljšo predstavitev in ujemanje s frizuro. Pomembna je tudi glasba, ki mora biti omejena na čas, ki je dan posameznemu frizerju za predstavitev svojega dela, in se mora ujemati s koreografijo, s katero nastopijo modeli.

Stevo pri snovanju nastopa veliko časa nameni tudi glasbi, saj mu ta, kot pravi, da neko posebno dinamiko: "Običajno porabim tam do dva meseca, da izberem pravo glasbo, ki jo nato obdelamo in sestavimo skupaj tako, da je s svojo dinamiko primerna za čas, ki ga imamo na razpolago." Za dober nastop se mora ujemati več dejavnikov Poleg izbrane koreografije, glasbe in modelov pa morajo frizerji, ki se predstavljajo na prestižnem dogodku, še posebej poskrbeti za to, da se s frizuro ujema tudi kombinacija oblačil in mejkapa.

Za zadnjega je v Londonu poskrbela Stevova partnerica, vizažistka Branka Pavlovič, stiliranje pa je prevzela Barbara Žgalin, ki je modela oblekla v kreacije slovenske modne oblikovalke Anje Dragan, tem pa dodala še nakit prav tako slovenske blagovne znamke OlgafacesRok. Gibanje modelov v skrbno načrtovano koreografijo in sklenjeno celoto pa je ujela Janja Menger. Ob vrnitvi v Slovenijo še priznanje za izredne dosežke v frizerstvu Ob vrnitvi v domovino pa je Steva na Slovenskem frizerskem festivalu, ki se je v Cankarjevem domu odvijal preteklo nedeljo, čakala še posebna čast, cehovsko priznanje za izredne dosežke v frizerstvu.

Ne spreglejte