Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
14.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 14.19

7 let, 12 mesecev

Slovenske manekenke "zažigale" v avstrijskih narodnih nošah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Gradcu so pretekli konec tedna oder na glavnem trgu zavzele veličastne noše, ki so jih nosile tudi znane slovenske manekenke in manekeni.

Na modni brvi sta se v okviru prireditve Pracht der Tracht na petkov večer združili moda in tradicija, na katero so Avstrijci tako ponosni. Najnovejši modni trendi, vpeljani v bogato kulturo Dogodek takšne razsežnosti, ki ponuja največjo modno revijo avstrijskih narodnih noš, se zgodi zgolj enkrat na leto in privabi številne gledalce ter obiskovalce, v zadnjem času pa je prerastel v pravi praznik med prebivalci Gradca, ki imajo tako priložnost spoznati najnovejše modne trende, vpeljane v njihovo bogato kulturo. V svojem delu Iryna zelo uživa Na modni reviji je delala tudi manekenka in lastnica modne agencije Iryna Model Management, Iryna Osypenko Nemec, ki je pripeljala tudi svoje manekenke in manekene. Na odru so med drugim nastopili še Sabina Remar, Tara Zupančič, Duška Stojič in Urban Urbanc. "Modna agencija uspešno deluje že skoraj leto dni in moram priznati, da sem s količino dela svojih modelov več kot zadovoljna. Danes imam na primer dva modna dogodka, enega tu v Gradcu, drugega pa v Sloveniji, kjer je celotna manekenska ekipa iz moje agencije," pove Iryna, ki dodaja, da delo agentke spremlja veliko adrenalina. "Zgodi se tudi, da se zadnji trenutek kaj spremeni in moram potem reševati situacijo. Včasih je lahko kar stresno in naporno, a je delo, ki je sicer vedno adrenalinsko prepojeno, vedno dinamično, kar mi je zelo všeč." Iryna v svojem delu zelo uživa, saj točno ve, kako manekensko delo poteka in se brez težav postavi v vlogo manekenke, kar je danes še vedno tudi sama.

Ena njenih najljubših modnih revij Tako je tudi ona stopila na veliki oder na glavnem trgu v avstrijski narodni noši. "Priznati moram, da mi je zelo všeč, da so Avstrijci tako ponosni na svojo tradicijo in zgodovino. Do svoje kulture gojijo lep odnos," nam zaupa ukrajinska lepotica, ki prizna, da ji je bilo sprva nekoliko nenavadno obleči nošo, a se je kmalu dobro počutila in se vživela v svojo vlogo. "To je zagotovo ena mojih najljubših modnih revij, saj tudi na odru zahteva, da daš veliko pozitivne energije publiki." Obožuje delati za Avstrijce S tem se strinja tudi nekdanja mis in manekenka Sabina Remar. "Revija v Gradcu je ena najboljših in najbolj zabavnih modnih revij. Obožujem delati za Avstrijce, ker je za nas vedno dobro poskrbljeno in se na njihovih modnih revijah vedno dobro zabavamo," še pove Sabina.

Ne spreglejte