Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2013,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 9. 2013, 10.53

8 let

Še zadnja sobota, ko smo obujali modno preteklost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V ljubljanskem parku Tabor se je v soboto odvila še zadnja Nostalgična sobota, dogodek, kjer kar mrgoli modnih dodatkov in oblačil iz nekega drugega časa.

Dogodki, ko se v zavetju krošenj parka Tabor na stojnicah razbohotijo modni dodatki, na obešalnikih pa oblačila iz omar navdušenih zbiralk, so končali svojo drugo sezono. Iz prijetnega prostora, skritega pred mestnim vrvežem, se selijo v zavetje modnim poznavalcem dobro znanih trgovin, lokalov in celo razstavnih prostorov.

Pobudnici dogajanja v mestnem parku sta ustanoviteljici Vintage vikenda, prve vintage znamke pri nas, pod katero se zbirajo zanimivi kosi oblačil, ki jim dekleti, Nina Štajner in Tjaša Gračner, vdahneta novo življenje. Če so sicer oblačila namenjena tistim, ki se radi ozirajo tudi v modno preteklost, pa je nakit popolnoma druga zgodba. Ta je namreč večen, zato ni nobene ovire pri tem, kako ga kombinirati z novejšimi, danes trendovskimi modnimi kosi.

Osvežitev omare iz druge roke Med stojnicami smo lahko videli ponudnike oblačil iz druge roke, pa tudi tiste, ki so se lotili praznjenja svoje lastne omare, kjer se je nabralo nekaj modnih kosov, ki pa vedno redkeje zaidejo v javnost. Tako namesto da bi oblačila zavrgli, ta najdejo novega lastnika, ki jih bo nosil in negoval kot nova. Velja omeniti, da gre za dobro ohranjena oblačila, na katera so prejšnji lastniki več kot ponosni, a jih bodisi ker so postala premajhna, ali pa preprosto zasedajo preveč prostora v omari, ne oblečejo več.

Obujali pa niso le modnih trendov nekega drugega časa, marveč tudi lepotne. Obiskovalke vintage dogodka so se lahko tako prepustile spretnim rokam mojstric vintage lepotičenja. Te so jih v nekaj korakih vrnile v petdeseta leta prejšnjega stoletja, oblačila, ki so jih nosila, pa so resnično zaživela v tistem pravem duhu. Tako se je končala še ena sezona obujanja modnih spominov, organizatorji pa v prihodnjem letu obljubljajo nadaljevanje, ki bo spet obudilo mestni park.

Ne spreglejte