Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nogavice Kickstarter

Sreda, 19. 3. 2014, 19.42

8 let

Pisane nogavice iz Slovenije kmalu na Kickstarterju (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pisane nogavice zabavnih in drznih vzorcev so rezultat slovenskega oblikovanja in izdelave, čeprav jih navdihujejo afriška kultura ter popularna kultura osemdesetih in devetdesetih let 20. stoletja.

Zulu Zion je slovenska blagovna znamka, ki sta jo ustanovila Dijana in Miha Rolc, mlad ustvarjalni duo, ki ga navdihuje vse od afriške, hiphop in džezovske glasbe do popularne kulture osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Odmik od varnih in dolgočasnih barv Dijana in Miha sta tako oblikovala linijo nogavic, ki v naš vsakdan vnašajo pozitivne vibracije, barvitost in vzorce, ki nas že zgodaj zjutraj spravijo v dobro voljo. Pravita, da dolgočasne barve, kakršni sta mornarsko modra in vedno varna črna, preprosto niso prišle v poštev. Prav tako sta se pozabavala z vzorci, ki so odmik od vseprisotnih pik in črt.

Vsak model je drugačen, vsak ima svoje ime Linijo sestavlja devet različnih dizajnov nogavic, vsakega odlikuje svojstven vzorec in nabor barv. Izbirate lahko med modeli ace, cruz, django, pablo, rico, shaka, zoko, zed in ziggy.

Odštevanje do brezskrbnega poletja Nogavice Zulu Zion so namenjene samozavestnim ljudem svobodnega duha, ki bežijo od dolgočasja in povprečja, svoj življenjski in modni slog pa odražajo tudi z detajli. Filozofijo Zulu Ziona lepo predstavijo tudi fotografije, ki s svojimi barvami in prizori zbujajo nostalgijo za dolgimi poletnimi večeri ob morju, brezskrbnim druženjem s prijatelji, dobro glasbo in dogodivščinami.

Oblikovano in izdelano v Sloveniji Nogavice Zulu Zion so izdelane v Sloveniji, v majhnem družinskem obratu na Gorenjskem, saj blagovna znamka spodbuja lokalno proizvodnjo in podpira domače izdelovalce. Poleg vzorcev in barv so njihova posebnost tudi visoka kakovost izdelave ter naravni materiali, prijazni do kože.

Kmalu na Kickstarterju Čeprav so nogavice Zulu Zion med domačimi modnimi navdušenci že dobro poznane – med drugim smo jih lahko videli tudi v Pop-up domu, pa želita Dijana in Miha blagovno znamko in sproščen duh Zulu Zion ponesti še dlje.

Kmalu se bosta s projektom predstavila tudi na Kickstarterju, spletni platformi, na kateri bosta poskušala pridobiti finančna sredstva za širitev produkcije.

Fotografije, ki nam približajo filozofijo Zulu Zion in vzbudijo nostalgijo po poletju

Ne spreglejte