Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
21.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 21.15

7 let, 12 mesecev

Nogometni trener, ki na slovenske štadione prinaša eleganco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Luka Elsner je pri komaj 32 letih uspešen trener domžalskega nogometnega kluba, na nogometnih tekmah pa ob robu zelenice prepriča tudi z odličnim modnim slogom.

Če zapišemo, da ima nogomet zapisan v genih, se najbrž ne bomo ušteli. Luka Elsner se je rodil v nogometno družino, saj sta bila uspešna nogometaša že oče Marko in dedek Branko, žogi pa je življenje zapisal tudi mlajši brat Rok.

Doštudiral v Franciji, govori kar šest jezikov Postavni, 177 centimetrov visoki Luka se je rodil leta 1982 v Ljubljani, otroštvo pa je preživel v Srbiji, Avstriji in Franciji, kamor so Elsnerjevi sledili očetu Marku, ta je bil eden od najbolj čislanih nogometašev nekdanje Jugoslavije.

Nič čudnega torej, da naša tokratna modna ikona govori kar šest jezikov. V Franciji, kjer so Elsnerjevi živeli tudi po koncu očetove nogometne kariere, je Luka končal tudi študij športnega treniranja na fakulteti za šport v Nici.

"Nisem bil najbolj nadarjen, zato bi težko dosegel kaj več" Po številu nastopov v domžalskem dresu je še danes rekorder, zanimivo pa je, da se je profesionalnemu nogometu zapisal šele pri 22 letih. Kot branilec se je razvijal v Domžalah, uspešno kariero pa zgradil v tujini. Igral je v Avstriji in Bahrajnu, za slovensko reprezentanco pa je zaigral le enkrat.

"Mislim, da sem iz sebe iztisnil največ. Nisem bil najbolj nadarjen, zato bi težko dosegel kaj več," je o svoji profesionalni športni iskreno povedal v intervjuju za Sportal. Trenersko pot je avgusta lani začel pri Domžalah, v klubu, ki trenutno vodi v državnem prvenstvu.

Garderoba v slogu Pepa Guardiole ali Joseja Mourinha Če na treningih nad svojimi varovanci bedi oblečen v bolj športna oblačila, je povsem drugače na tekmah. Tam spoštovanje do svojega poklica, tekmecev in nogometa na sploh kaže tudi v elegantnih oblačilih. To povzema tudi njegova izjava iz že omenjenega intervjuja, da se poskuša vzorno vesti, saj se zaveda, "da predvsem predstavljam svoj klub, potem nogomet in ne nazadnje tudi šport. Čutim odgovornost in se želim vesti kulturno. To je zame pomembno".

Mladi nogometni strateg, ki je tudi poročen in ima hčerko Ameli, v toplejših mesecih prisega na srajco in pulover, v pozni jeseni pa se rad zavije v plašč in šal. V modnem smislu bi ga lahko postavili ob bok dvema velikima evropskima trenerjema, Pepu Guardioli in Joseju Mourinhu.

Ne spreglejte