SiolNET. Trendi Moda
7,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo so naši najuspešnejši frizerji

7,30

termometer

Foto: Thinkstock

Lestvica Bizi.si je objavila seznam najuspešnejših frizerjev za leto 2015. Prva tri mesta so zasedli isti saloni kot leto prej.

Največ prihodkov med frizerskimi podjetji po podatkih Bizi.si je lani spet ustvarilo podjetje Lassana, ki mu prihodki od leta 2013 padajo, a se še vedno trdno drži prvega mesta. Leta 2015 so jih ustvarili za slabih 3,5 milijona evrov. "Podatek nas zagotovo veseli, saj je pokazatelj, da delamo, in to dobro. Pomeni tudi, da se odločamo za strategije razvoja podjetja, ki prinašajo pozitivne rezultate; torej smo na pravi poti za še več podobnih uspehov," prvo mesto komentira Aleksandra Zidar, vodja prodaje pri Lassani.

Lassani z 2,6 milijona evrov sledi podjetje Sojer, javnosti znano po frizerskih salonih Mič Styling. Lastnik podjetja je Mitja Sojer, sicer tudi član izvršnega odbora stranke SMC in zaupnik predsednika vlade Mira Cerarja.

Tretje mesto z 1,9 milijona prihodki zaseda podjetje Pravi raj. "Tretje mesto je že nekaj časa stalnica pri nas. Tudi zato, ker delamo zelo načelno, zelo pazimo na stroške, veliko vlagamo v izobraževanje in vemo, kje so naše sposobnosti, se ne zadolžujemo in ne zapravljamo denarja po nepotrebnem," nam je povedal direktor in lastnik podjetja Pravi raj Gregor Nagode.

Frizerska podjetja, ki sledijo prvim trem, so lani ustvarila manj kot milijon evrov prihodka, na repu lestvice pa se je spet znašlo Frizerstvo Sežana z dobrimi 352 tisoč evri.

 

Prvi po prihodkih in prvi po dobičku

Podjetje Lassana vodi tudi po dobičku; lani so ustvarili slabih 153 tisoč evrov dobička, podjetje Sojer dobrih 121 tisoč, Pravi raj pa 29 tisoč evrov. Pri Sojerju so prijetno presenečeni nad uvrstitvijo na obeh lestvicah, a se s tem ne obremenjujejo, pravi Ana Slamič iz Mič Stylinga. "Iz dneva v dan se trudimo najbolje zadovoljiti svoje stranke in ponujati vedno boljše storitve v svojih salonih."

Osredotočenost na zaposlene in njihovo izobraževanje

Na vprašanje, kaj je ključ do uspeha, vsa tri vodilna podjetja na lestvici Bizi.si odgovarjajo enako: vlaganje v zaposlene in skrb zanje. "Stalno jih izobražujemo, imamo veliko mladega kadra in približno 90 odstotkov osebja je zaposlenega za nedoločen čas," nam je povedal lastnik podjetja Pravi raj, Aleksandra iz Lassane in Ana iz Mič Stylinga pa sta dodali, da veliko pripomorejo izobraževanja v tujini.

 

Za piko na i še privlačni saloni

K uspešnosti nedvomno pripomorejo tudi urejeni saloni, v katerih se stranke počutijo dobro. Ana iz Mič Stylinga pravi, da se trudijo "slediti svetovnim trendom ter strankam ponuditi vedno nove koncepte salonov", Aleksandra iz Lassane pa dodaja, da so za prvo mesto na lestvici nedvomno zaslužni njihovi modni, lepi in svetli saloni. "Kar naše stranke zagotovo cenijo," pravi.

Foto: Thinkstock

Še moto vodilnega ...

"Ne zaspi na lovorikah!" pravijo pri Lassani. "Ostati najboljši dandanes je težko. Konkurence je veliko, ljudje so vse bolj informirani in tudi zahtevni, posledice finančne krize pa so še vedno vidne pri vedenju potrošnikov ... A vse to so za nas le izzivi. Na neki način je strategija našega podjetja nenehna razpetost med zavedanjem lastne zgodovine in tradicije ter razvojem in željo po novem."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 64
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin