Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
11. 5. 2016,
18.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Ray Ban sončna očala Saša Lendero Miša Margan Tara Zupančič

Sreda, 11. 5. 2016, 18.22

6 let, 6 mesecev

Kakšna sončna očala kupujejo znane Slovenke

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Foto: Ana Kovač

Miša Margan, Tara Zupančič in Saša Lendero so nam zaupale, na kakšno zaščito oči pred soncem najraje prisegajo.

Sončna očala so modni kos, ki ga mora imeti vsak. Če ne zaradi dodatka k opravi, pa zaradi zaščite pred soncem. Nekateri so zanje pripravljeni odšteti več, saj se zavedajo, da je dobra zaščita pred UV-žarki ključna, spet drugi pa se zadovoljijo s cenejšimi.

Mi smo na odprtju prvega Ray Ban Shopa v Ljubljani srečali zagovornici prvega in drugega: nekdanja resničnostna zvezdnica Miša Margan vedno kupuje originale in v prvi vrsti prisega na odlično zaščito, TV-voditeljica Tara Zupančič pa je priznala, da ima veliko zbirko cenejših očal, s katerimi si polepša opravo.

Miša kupuje le originale. | Foto: Ana Kovač Miša kupuje le originale. Foto: Ana Kovač

Ena za original, druga za ponaredke

"Glede na to, da je ozaveščanje o sončnih očalih zadnje čase zelo priljubljeno in da je izbruhnila celo afera o ponaredkih, vem, koliko škode lahko ponaredki naredijo očem. Sama že od nekdaj prisegam na originale. Sončna očala so nekaj, brez česar poleti sploh ne grem od doma," nam je povedala Miša, ki ima doma največ tri pare sončnih očal. Ločuje jih na takšne za športne dejavnosti in takšne za elegantne izhode.

Tara priznava, da jo velikokrat premamijo ponaredki. | Foto: Ana Kovač Tara priznava, da jo velikokrat premamijo ponaredki. Foto: Ana Kovač

No, Tarino zbirko lahko pomnožimo z deset. "Uf, imam jih zagotovo 30," je priznala. "Moram priznati, da imam tudi veliko ponaredkov, saj si kupim vsaka očala, ki so mi všeč (smeh). Nanje gledam bolj kot na modni dodatek kot na zaščito pred soncem." A to še ne pomeni, da v svoji zbirki nima originalov. Ima, za takšna očala pa je pripravljena odšteti največ 150 evrov. "Na tista potem res pazim in izberem takšna, da so res nekaj posebnega. Predvsem pa na to, da jih lahko kombiniram z več opravami."

Saša Lendero z izbrancem Miho. | Foto: Ana Kovač Saša Lendero z izbrancem Miho. Foto: Ana Kovač

Tudi pevka Saša Lendero se bolj nagiba k originalom, a njo najbolj pritegne velikost očal. "Ne sledim modnim trendom, ampak izberem tisto, kar se mi zdi, da mi pristaja. Običajno so to zelo velika očala, rada jih imam tudi za tiste dneve, ko moj mejkap ni popoln," je še priznala v smehu.

Funkcionalnost odtehta ceno originala

Vsakemu svoje, bi lahko rekli, stroka pa seveda zagovarja originale. "Ponaredki lahko resno poškodujejo oči. Primarno niso varni, niso pa niti kakovostni niti funkcionalni," pravi Katja Grabrovec, predstavnica za odnose z javnostmi za Luxoticca Group v Sloveniji. Dodaja, da funkcionalnost odtehta ceno originala. "Oči je treba zaščititi. Ko kupiš originalna očala, ta trajajo leta."

Katja Grabrovec pravi, da so trenutno v modi velika očala, kakršna ima rada Saša Lendero. | Foto: Ana Kovač Katja Grabrovec pravi, da so trenutno v modi velika očala, kakršna ima rada Saša Lendero. Foto: Ana Kovač

Nakup dobrih in kakovostnih sončnih očal je torej naložba za dlje časa, zato je dobro, da trendi na tem področju niso tako močni. "Pri sončnih očalih ne moremo reči, da nekaj posebej izstopa, gre za stvar okusa," pravi Petra. Opaža, da imajo ženske zadnje čase rade velika očala. "A trendi se spreminjajo, morda pa bodo kmalu spet moderna manjša."

Ne spreglejte