Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arianna Huffington

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 21.15

8 let

Arianna Huffington: medijska kraljica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Soustanoviteljica spletne strani The Huffington Post Arianna Huffington je ena od najvplivnejših žensk na svetu, svetovljanka, mojstrica besede, svetovalka ... In modni navdih ženskam v zrelih letih.

Arianna Stasinopoúlou, pozneje Huffington, se je rodila v Atenah skoraj na polovici prejšnjega stoletja, 15. julija 1950. Pri šestnajstih se je, že takrat vihrava, ambiciozna in drzna, preselila v Veliko Britanijo, da bi v Londonu študirala ekonomijo, bila je ena od najboljših študentk na Cambridgeu.

V zgodnjih dvajsetih je začela pisati in sodelovati z mediji, pisala je o glasbi in hrani v dvojcu s svojo ljubeznijo Bernardom Levinom. Burno razmerje je želela Arianna umiriti in si ustvariti družino, ker pa Levin tega ni želel, se je pri tridesetih preselila v New York.

Želela je biti guvernerka. Premagal jo je Arnold Schwarzenegger.

S pisanjem in neredko ostrimi komentarji si je utirala pot v različne ameriške publikacije, ob novinarskem delu pa je pisala tudi knjige, med drugim biografiji o sonarodnjakinji, operni divi Marii Callas in slikarju Pablu Picassu. Med bolj poljudnimi, pop temami in političnim komentarjem je vijugala z lahkoto in z lahkotnostjo, a svojega jasnega sloga ni izgubila nikoli.

Tako je bilo tudi leta 2003, ko je sama, tedaj že ločenka (11 let je bila poročena z nekdanjim kongresnikom, biseksualcem Michaelom Huffingtonom) in mati dveh hčera, Christine in Isabelle, stopila v politični ring in se podala v boj za guvernerko Kalifornije. Premagal jo je nekdanji hollywoodski zvezdnik Arnold Schwarzenegger.

The Huffington Post – zgodba o uspehu

Dve leti po guvernerskem neuspehu je Huffingtonova soustanovila spletni medij The Huffington Post in pozneje postala njegova odgovorna urednica. Leta 2012 je spletna stran kot prvi komercialni medij prejela tudi Pulitzerjevo nagrado, Arianna pa je pridobivala ne le ugled, temveč tudi vpliv in moč. Mediji, kot sta Forbes in Guardian, jo že leta postavljajo med najbolj vplivne ženske na medijskem področju in na sploh. Forbes jo je tako letos uvrstil na 52. mesto med najbolj vplivnimi ženskami sveta.

In kje je tukaj moda?

Znana je po tem, da nasvete o poslovni in osebni rasti rada deli z drugimi. Je avtorica knjižne uspešnice Thrive, v kateri opisuje svoj vzpon in tudi življenjske padce. Pri 64 letih je videti odlično, svetla pričeska jo pomladi, nekoč zadržan poslovni slog oblačenja pa si danes upa popestriti tudi z zapeljivo čipko in kroji, ki laskajo njeni postavi.

Njen zaščitni znak so elegantne hlače na korenček, ki se končajo nad gležnji. Ob njih pogosto obleče čipkasto majico s tričetrtinskimi rokavi. Ali pa izbere hlačni kostim, ki je vse prej kot dolgočasen.

V življenju uživa, predvsem pa upošteva nekaj preprostih pravil, zaradi katerih je bolj srečna, osredotočena in spočita. Več spi – vsaj osem ur na dan. Zna se oddaljiti od sveta (torej telefona, računalnika in tablice), vse lahko počaka do jutra, pravi.

Ne spreglejte