Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
9.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

L’Occitane

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 9.18

6 let, 7 mesecev

40 let naravne lepote in dobrega počutja

Oglasno sporočilo

Foto: L’Occitane

Zgodba o naravni lepoti se je začela v Provansi leta 1976, ko je Olivier Baussan ustanovil kozmetično znamko L’Occitane. Pri ustvarjanju ga navdihujejo sredozemske kulture in tradicija. L’Occitane iz najboljših naravnih sestavin že štiri desetletja ustvarja avtentične dišave in negovalne izdelke, ki razvajajo s svojo učinkovitostjo in neustavljivo privlačnostjo.

L’Occitane že od vsega začetka daje prednost naravnim sestavinam sledljivega izvora, s katerimi ustvarja negovalne formule, ki jih je navdihnil mediteranski "art de vivre" – umetnost uživanja življenja.

Kozmetični laboratorij

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane L'Occitanov raziskovalni center obsega 2.500 kvadratnih metrov in združuje 100 raziskovalcev z več kot 20 znanstvenih področij. Laboratorij za molekularno in celično biologijo podpira program genomskih raziskav, ki se je začel izvajati leta 2009, v laboratoriju za analitično kemijo raziskovalci poglabljajo svoje poznavanje rastlin, izolirajo interesantne molekule ter preučujejo vpliv pokrajine, zemlje in podnebja na te molekule, laboratorij za preučevanje rastlin pa skrbi za pridobivanje najkakovostnejših aktivnih sestavin. L’Occitane je ustanovil tudi Center za ocenjevanje naravne kozmetike (COSNAT) v Marseillu, da bi lahko ocenil senzoričnost in učinkovitost izdelkov.

 

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane

Najboljše dišave prihajajo iz Provanse

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane Dehteča Provansa vedno znova navdihuje kozmetične stvaritve in očarljive dišave, ki združujejo najboljše dišavne sestavine z vsega sveta. Njihovo stičišče je Grasse – provansalsko mestece, ki je znano kot svetovna prestolnica parfumske industrije. L’Occitane je s pridelovalci in vrtnarji iz Grassa sklenil partnerstvo, ki spodbuja oživljanje kulturne dediščine v Grassu. Grasse na enem samem območju združuje vse strokovno znanje, povezano s parfumi: gojenje cvetlic, njihovo destilacijo in kompozicijo.

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane

S spoštovanjem do ljudi in narave

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane Razvojni program OZN (United Nations Development Programme – UNDP) je L’Occitane razglasil za vzorno podjetje, saj je že vrsto let zavezano pomoči in sodelovanju z ženskami iz Burkina Fasu. L’Occitane je največji odkupovalec tradicionalnega karitejevega masla v kozmetične namene – leta 2014 ga je odkupil skoraj 700 ton! Odkupovanje je osnovano na načelih skupnega trajnostnega razvoja in pravične trgovine.

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane

Reševanje prave sivke v Provansi

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane L’Occitane z izbiranjem naravnih sestavin rastlinskega izvora, ki so pogosto pridobljene z ekološkim poljedelstvom, zagotavlja tako najvišjo kakovost kot tudi odlično sledljivost. Med njimi ima posebno mesto prava sivka, Lavandula angustifolia, ki uspeva v goratih predelih Visoke Provanse na več kot 800 metrih nadmorske višine.

Leta 1981 so provansalski gojitelji za eterično olje prave sivke pridobili zaščiteno označbo porekla AOP (Appellation d’Origine Protégée). L'Occitane je s tremi gojitelji sklenil večletna partnerstva, ki zagotavljajo zadostne zaloge prave sivke, gojiteljem pa je zagotovljen odkup pridelka. Sivka je del L’Occitanove dediščine, zato je že od leta 1976 zavezan ohranjanju sivke in poudarjanju njenega pomena za provansalsko floro, s posebnim finančnim skladom pa podpira tudi raziskave sivke.

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane

Moč eteričnih olj

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane Eterična olja so zaradi svojih edinstvenih lastnosti že od nekdaj priljubljena v kozmetiki. Tega se zavedajo tudi pri L'Occitanu, ki je te dragocene esence vključil v številne kozmetične formule. Eterična olja, bogata z aktivnimi molekulami, so izjemno učinkovita že v najmanjših količinah. Vsako olje je izbrano glede na specifične lastnosti rastline. Vsako olje ima tudi specifičen vonj, ki lahko vpliva na razpoloženje in čustva. In tu nastopi aromakologija. Najbolj navdušujoče pa je to, da imajo mešanice eteričnih olj posebne lastnosti: ko v formuli združimo več rastlinskih izvlečkov, se njihova učinkovitost poveča.

Kozmetika L'OCCITANE je na voljo v 13 samostojnih trgovinah po vsej Sloveniji, v spletni trgovini www.loccitane.si ter v Nami, Maxiju in izbranih drogerijah Müller.

 

 

 | Foto: L’Occitane Foto: L’Occitane

Ne spreglejte